Cinc Animals Lletjos
Altres / 2026

Les zarigües nadons són una de les dues úniques famílies de marsupials que es troben a les Amèriques i l'única família que es troba a Amèrica del nord . No només això, sinó només una espècie d'aquesta família: l'Opossum comú (Virginia) viu més al nord que Mèxic . En canvi, hi ha unes 120 espècies dins d'aquestes famílies que viuen al Sud o Amèrica Central.
Les zarigües nadons comencen la seva vida com a criatures minúscules, no més grans que un mel d'abella o una miniatura. Des del seu primer segon al món estan en una batalla per la supervivència, i molts no passaran els primers dies. Però els que ho fan, durant els propers mesos es transformen en animals increïbles.
Aquesta publicació explora una sèrie de fets d'opossum nadó i busca respondre algunes de les preguntes més freqüents sobre aquests petits marsupials sorprenents.
Com altres marsupials com cangurs nadons i nadons coales , el nom d'una zarigüeya nadó és ' joey ‘. Normalment neixen en un gran ' escombraries 'amb molts germans. De seguida van cap a les seves mares bossa ', on romandran fins que estiguin prou desenvolupats per sorgir.
A mesura que creixen, les zarigües femelles es coneixen com a ' jill 'i les zarigües masculines es coneixen com a' jack ‘. No hi ha cap substantiu col·lectiu específicament per a un grup de joeys, però un grup d'opossums en general s'anomena ' passaport ‘de zarigües.

Tot i tenir noms semblants i el fet que tots dos són de l'ordre dels marsupials, la zarigüeya i la possum són animals completament diferents. Els zarigües són d'ordre científic' Diprotodòncia 'i les zarigües són de l'ordre' Didelfimorfia ‘.
Això es fa confús pel fet que la O a 'possum' està en silenci. S'escriu però no es pronuncia, igual que la H de la paraula anglesa 'hora', o la T és 'tsunami'. Per tant, no sempre està clar de quin animal parla algú.
Afortunadament, hi ha moltes diferències que els diferencien, de manera que qualsevol confusió sol ser de curta durada. Algunes de les diferències més distintives entre zarigües i zarigües inclouen:
Com tots els nadons marsupials, els petits oossum joeys neixen vius, però molt poc desenvolupats. Al principi estan nus, cecs i sords. També són incapaços de regular la seva temperatura corporal. Per això, tan bon punt neixen es mouen ràpidament a la bossa de la seva mare i s'enganxen ràpidament a una tetina. Aquí és on es quedaran, enganxats a una tetina, sense deixar anar fins que estiguin més desenvolupats.
Malauradament per a les zarigües nadons, solen ser molts més joeys que tetines. Aquesta és una cruel mostra de supervivència del més apte i, en aquest cas, del 'més ràpid'. Aquells que no siguin prou ràpids per trobar i enganxar-se a una tetina normalment moriran.
Els que trobin una tetina, després de la primera setmana d'alimentació poden guanyar unes deu vegades el seu pes al néixer i unes tres vegades la mida.

Les zarigües nadons són una espècie presa de molts depredadors. La seva petita mida i les seves defenses físiques limitades els converteixen en un objectiu fàcil per als depredadors, sobretot quan són joves. Per millorar les seves possibilitats, han evolucionat amb alguns desencadenants fisiològics que els poden ajudar a sortir de situacions amenaçadores, en semblar morts.
No es tracta tant de fer-se el mort com d'estar en una mena d'estat comatós. Realment no trien quan fer-ho, passa com un mecanisme de defensa instintiu.
Quan una zarigüeya està amenaçada, el seu cos es deixa coix i sembla que la seva respiració s'atura. També pot buidar les entranyes i baixar la bava, amb la llengua fora. Si la piques, la zarigüeya normalment no respondrà. Aquest mecanisme de defensa està pensat per confondre els depredadors o atacants i permetre que la zarigüeya pugui escapar il·lès.
Si se senten amenaçats però no aclaparats, només poden xiular i mostrar les dents per allunyar els competidors, amenaces lleus o molèsties.
Tot i que no és estrany que una serp ataqui una zarigüeya nadó, els costaria paralitzar-la amb verí. Això és perquè fins i tot a una edat primerenca, les zarigües desenvolupen una forma d'immunitat al verí, inclòs el verí de la serp. També tenen immunitat a les picades d'abelles, escorpins i altres criatures com aranyes verinoses .
De fet, se sap que les zarigües es resisteixen i derroten les serps verinoses més petites. Només les serps més grans i no verinoses tenen èxit regularment a matar zarigües.
L'efecte antiverí és el resultat dels pèptids a la sang que bloquegen els efectes del verí. Aquest ha estat l'estudi de molts científics des de la dècada de 1940, especialment al voltant de les propietats de l'opossum de Virgínia. L'eficàcia d'aquests pèptids s'ha mostrat en sèrums d'animals de prova per protegir-los serp de cascavell d'esquena de diamant mossegades en particular. Aquesta segueix sent una àrea de molt d'estudi en l'esforç per crear antivenins millors eficaços.
L'opossum comú, també conegut com a zarigüeya de Virgínia, és l'únic marsupial que viu a Amèrica del Nord. Es pot trobar al sud fins a Costa Rica, però al nord fins al sud del Canadà, al voltant d'Ontario i les Muntanyes Rocalloses. El clima fred li impedeix viure més al nord que això.
Tot i que hi ha desenes d'espècies d'opossum que viuen al sud d'Amèrica, no n'hi ha cap altra a les zones salvatges dels EUA o del Canadà. Així doncs, els nadons zarigües nascuts allà són realment únics.

Una vegada que surten de la bossa de la seva mare i es familiaritzen amb el món exterior, les zarigües es converteixen en criatures molt àgils i àgils. Són nocturns per naturalesa i sovint es poden trobar de nit penjats de la cua prensil cap per avall de branques o bigues.
Desenvolupen urpes molt afilades i polzes oposables als seus peus posteriors que també els converteixen en escaladors excepcionals. Aquests trets ajuden els joves zarigües a trobar seguretat als arbres una vegada que ja no són benvinguts a la bossa de la seva mare o a l'esquena.
El període de gestació de les zarigües, un cop concebut, és un dels més curts de tots els animals: entre 12 i 15 dies de mitjana en tota l'espècie. L'oposum llana de cua nua és l'excepció aquí amb un temps una mica més llarg de 24 dies.
Normalment, neixen entre 18 i 25 nadons, però, la mare només en pot mamar 13 a la vegada, ja que aquesta és la quantitat de tetines que té. La competència pel menjar és un problema i els nadons més febles solen morir.
Un cop nascuts, aquests nadons subdesenvolupats s'endinsen directament a la bossa de la seva mare on s'adhereixen als mugrons de la seva mare i romandran units fins a 60 o 70 dies. Passat aquest temps, els seus ulls començaran a obrir-se i tindran un cert control sobre la seva pròpia temperatura corporal.
Començaran a aventurar-se fora de la bossa uns dies després que s'obrin els ulls i començaran a fer un passeig a l'esquena de les seves mares en comptes d'anar a la bossa. Normalment són independents entre 90-120 dies.
Les zarigües es maduren sexualment al voltant dels 6 mesos per a les femelles i al voltant dels 8 mesos per als mascles. La seva vida útil és d'uns 3 anys de mitjana.

Totes les zarigües, independentment de l'espècie, comencen la vida molt poc desenvolupada. Com a nounats, no mesuren més de 2 centímetres i pesen al voltant de 0,2 grams!
La majoria dels adults de totes les espècies creixen entre 24 i 26 polzades de llarg des del nas fins a la cua i pesen de 6 a 12 lliures. Tanmateix, a mesura que creixen, algunes espècies es desenvolupen més grans que altres.
Per exemple, el Comú o Davant de Virgínia creix fins a una mida adulta d'entre 33 i 50 cm (13 a 20 polzades) de llargada i pesa entre 2 i 5,5 kg (4,5 a 12 lliures).
zarigües d'aigua ( Yapoks ) d'altra banda, arriben a mesurar entre 27 i 40 cm (10,5 a 16 polzades) de llargada i un pes entre 600 i 800 grams (1,25 a 1,75 lliures).
Les zarigües nadons comencen la vida de la mateixa manera zarigües nadons i els nadons wallabies, a la bossa bevent la llet de la seva mare, que està plena de tots els nutrients que necessiten per créixer i prosperar.
Es converteixen en omnívors oportunistes i no són gens exigents. S'alimentaran de gairebé qualsevol cosa que puguin, inclosos petits rosegadors com rates i ratolins , insectes com escarabats , formigues, llagostas o grills. Fins i tot se sap que mengen alguns granotes i en entorns urbans, traieu aliments de les escombraries.

Durant les primeres setmanes i mesos de la seva vida, els nadons de zarigües viuen dins la bossa de la seva mare. Els seus pares sí que construeixen nius, que poden ser força complexos. Tot i això, mai no hi romanen massa temps, només uns dies abans de passar a un lloc nou.
Acostumen a viure en hàbitats boscosos, matolls o brollats, on poden escalar i buscar seguretat o refugi. També se sap que entren als caus d'alguns altres animals, tot i que no estan classificats com a animal excavador ells mateixos. Fins i tot se sap que s'adapten bé a les zones suburbanes i urbanes al voltant de les ciutats.
Diferents espècies es troben a diferents regions d'Amèrica, especialment Sud Amèrica . Només es pot trobar una espècie a Amèrica del Nord, i és l'únic marsupial que s'hi troba.
Les zarigües nadons poden ser petites i boniques, però també són depredades per molts depredadors. Alguns d'aquests depredadors inclouen grans aus rapinyaires incloent falcons, mussols (especialment el mussol cornut), gossos, coiots , gats, serps i guineus .