Posum

Seleccioneu El Nom De La Mascota







  ringtail_posum-3435886

Una de les criatures australianes més reconeixibles és la zarigüeya. Són animals nocturns impressionants que poden moure's amb experiència i amb una agilitat sorprenent per arbres alts. Aquests adorables animals es troben entre la fauna coneguda d'Austràlia, juntament amb els cangurs i els coales.

Tenen un aspecte simpàtic i esponjós, i quan es combinen amb la seva disposició no agressiva, són els preferits dels aficionats a la vida salvatge de tot el món.

Tot i que els termes 'posums' i ' zarigües ” s'utilitzen sovint de manera intercanviable, tenen significats diferents. El terme 'opossum' només s'aplica a les zarigües americanes.

Contràriament, el terme 'possum' designa l'espècie australiana amb el nom científic Phalangeriformes. Tot i ser membres d'ordres diferents, tots dos són marsupials.

Possum i opossum són totes dues traduccions de la paraula powhatan 'aposoum', que significa 'animal blanc' en anglès.

Nom científic Possum

El nom científic d'una zarigüeya és Falangeriformes . Això prové de la paraula grega falanger , que vol dir teranyina. Aquesta descripció prové dels dígits fusionats als peus posteriors.

Unes 70 espècies de marsupials arbòries de mida petita a mitjana, originàries d'Austràlia, Nova Guinea i Sulawesi, conformen el subordre parafilètic dels Phalangeriformes. L'espècie de vegades es coneix com a cuscus, planadors i zarigües.

  falangeriformes-8310119

A causa de la seva semblança amb les zarigües a les Amèriques, nombroses espècies de Phalangeriformes reben el nom comú de 'possum'. Els trioks, planadors, zarigües amb cua anul·lada i zarigües pigmeos es troben entre altres varietats. Les zarigües també són marsupials, tot i que les zarigües d'Australàsia estan més estretament relacionades amb els cangurs i altres marsupials australàsics.

10 fets de Possum

#1 – Austràlia més de 30 espècies diferents de possum. La zarigüeya de cua anular comuna i la zarigüeya de cua de raspall comú són les dues espècies que són més freqüents.

# 2 - Es coneixen els joves zarigües 'Joeys', zarigües mascles com 'Jacks', i zarigües femenines com 'Jills'.

#3 - El cuscus és l'espècie més gran de possum.

#4 - Un grup de zarigües s'anomena passel.

# 5 - Els zarigües són principalment animals herbívors, però també s'han observat menjant insectes i ous d'ocells.

# 6 - Amb l'excepció de quan cuiden les seves cries, la majoria de zarigües viuen soles, però les zarigüelles prefereixen viure en grups familiars de tres o més.

#7 - A Austràlia, les zarigües estan protegides com a vida salvatge. La captura, la caça i la matança de zarigües estan prohibides sense permís específic.

# 8 - Tot i que algunes espècies de possum estan generalitzades i comunes, d'altres estan en perill d'extinció, inclòs el cuscus de taques negres, en greu perill d'extinció.

# 9: a més de ser una espècie autòctona a Papua Nova Guinea i Sulawesi, també s'han introduït les zarigües a Xina i Nova Zelanda .

# 10 - Els eucaliptus i altres fulles són el que més mengen les zarigües. També consumeixen fruites, flors i nèctar.

Diferents tipus de zarigües

Posums de cua de bosc

  bushtail-posum-4062318

El marsupial més comú a Austràlia i possiblement la zarigüeya més coneguda és la possum de cua de pinzell. Té una cua llarga i gruixuda, com el seu nom indica, i presenta una punta prensil i una regió sense pelatge a la part inferior que els permet aferrar-se a les branques dels arbres.

Aquests animals solitaris i nocturns, a diferència de moltes altres espècies de zarigües, han evolucionat per viure a prop de la gent, fins i tot en ciutats densament poblades com Sydney.

També han desenvolupat la capacitat de menjar plantes que serien tòxiques per a altres animals, igual que els coales. Les fulles d'eucaliptus constitueixen una part important de la seva dieta, però definitivament no són l'únic que mengen. Els insectes, els petits invertebrats i els ous són possibles preses de les zarigües. És principalment un folívor, però se sap que menja petits mamífers com les rates.

Les quatre variacions de color de la possum de cua de pinzell són gris platejat, marró, negre i daurat.

Posums de cua anulada

  ringtail_posum-3435886

Els ringtails són una espècie diferent de possum que viuen en colònies conegudes com a dreys. Dreys, que viu a les branques dels arbres i als buits, sovint tenen una femella i un mascle adult, així com dues parelles de bessons: un conjunt encara està alletant i l'altre és una mica més gran, però encara depèn dels adults.

Consumeixen una varietat de fulles de plantes autòctones i exòtiques, així com flors, fruits i saba.

A més, aquest possum consumeix un tipus únic de femta que es produeix mentre dorm en un niu durant el dia. Aquest comportament, conegut com a caecotròfia, és comparable al dels conills.

Cuscus

  cuscus-5325970

Tot i que menys persones estan familiaritzades amb els cuscus, aquests animals es troben entre els més grans. Per exemple, l'Ailurops ursinus bear cuscus de Sulawesi, anomenat així pel seu pelatge gruixut i fosc, pot pesar fins a 22 lliures.

Posum pigmeu de Tasmània

  llauna-pigmeu-1022112

La zarigüeya pigmea de Tasmània, comunament coneguda com la zarigüeya pigmea petita o petita, és la zarigüeya més petita del món sencer. Oldfield Thomas el va identificar inicialment el 1888 després de descobrir que un exemplar de museu etiquetat com una zarigüeya pigmea oriental en realitat representava una espècie que llavors no va ser descoberta per la ciència.

Comportament dels zarigües

Com que són nocturns, les zarigües normalment s'alimenten entre la foscor i la sortida del sol. Generalment són animals solitaris.

Les zarigües de cua de raspall només buscaran companyia quan vulguin reproduir-se.

Amb les zarigües, viuen en famílies més nombroses on un mascle i una o dues femelles compartiran un cau, buscaran menjar junts a la nit i compartiran les responsabilitats parentals. L'únic possum conegut que ara ajuda a criar les seves cries és el masculí Ringtail Possum.

Quan neix una oposum de cua anell o cua de raspall, la cria s'arrossegarà fins a la bossa de la mare i alletarà des d'una tetina durant uns 4-5 mesos. Abans del deslletament complet, les cries deixen la bossa i continuen alletant durant 4-8 setmanes més mentre cavalquen a l'esquena dels seus pares.

Els zarigües comencen a tenir activitat sexual als 13 mesos. Les zarigües tenen un cicle reproductiu llarg amb una vida útil mitjana de 6-7 anys i una vida útil màxima d'11 anys. El Possum Ringtail pot tenir fins a 3 joeys alhora.

Els zarigües tenen una agilitat increïble! S'ha informat que salten d'un arbre a un terrat a una distància de fins a 4 metres i poden escalar parets verticals! Tenen la força per treure les teules i encaixar a través de petites obertures. S'han observat fent equilibri sobre branques delicades i passejant al costat de línies elèctriques.

  zarigüell-en-un-arbre-2198853

Els zarigües utilitzen tant el so com l'olfacte per comunicar-se entre ells i amb els possibles enemics. Els xiscles, els xiulets, els clics, els grunyits i els udols formen part del seu repertori de trucades d'alarma, trucades d'aparellament i trucades de localització. Per marcar el seu territori, també tenen glàndules olfactives al pit.

Són tan àgils i creatius com ells! Es va veure un duo de zarigües fent equilibri com acròbates mentre baixaven l'altre per l'arbre mentre agafaven les potes posteriors de l'altre amb les potes davanteres per tal d'aconseguir unes delicioses verdures del jardí.

Distribució de zarigües

Les espècies de possum varien en la seva distribució i distribució. Algunes espècies es troben en zones extenses, mentre que d'altres estan restringides a una àrea limitada o unes poques illes. Naturalment, Austràlia, Sulawesi i Nova Guinea són la llar dels nombrosos tipus. Algunes espècies han estat introduïdes pels humans a la Xina i Nova Zelanda.

Posum i humans

Les diferents espècies d'aquests marsupials es veuen afectades per la interacció humana de diverses maneres. Algunes espècies tenen zones d'habitatge extenses i no es veuen afectades per la interacció humana. Altres espècies, que es poden trobar a jardins, parcs i granges, prefereixen residir a prop dels humans.

Malauradament, la interacció humana perjudica una gran varietat d'espècies de possum. La disminució de la població és el resultat de diversos factors antropogènics, com ara la destrucció de l'hàbitat, la caça furtiva, la captura per al comerç de mascotes exòtiques, el canvi climàtic i molts altres.

Puc viure

Com que hi ha tantes espècies diferents, les preferències ambientals varien molt. Com que la majoria d'aquestes espècies habiten arbres, els seus hàbitats han de contenir una mica de vegetació madura.

Aquests marsupials viuen en una varietat d'hàbitats, inclosos boscos d'eucaliptus, manglars, boscos, matolls i boscos. Viuen en terres baixes, regions muntanyoses, així com en climes desèrtics, semiàrids, temperats i tropicals.

Puc fer dieta

  Opsum-menjant-fruita-9705809

Sovint, les zarigües consumeixen només plantes o ambdues plantes i animals petits, respectivament, fent-les herbívors o omnívors. Mentre que algunes espècies se centren només en alguns tipus de plantes o aliments, d'altres mengen gairebé qualsevol cosa. Els insectes, els invertebrats, les fulles, els brots, els fruits, les baies, les llavors, els fruits secs, el nèctar, les flors i més formen part de les seves dietes variades.

Les zarigües han evolucionat per preferir una dieta omnívora que inclogui insectes, ous i altres materials vegetals, alguns dels quals són perjudicials per a altres animals. També buscaran els aliments que altres animals i persones han sobrat si se'n tenen l'oportunitat.

Es descriuen millor com a oportunistes perquè la composició nutricional precisa fluctua en funció de l'oferta d'aliments de cada lloc. Per fermentar i digerir la seva dieta d'aliments rics en fibra, diverses espècies de possum tenen un cec expandit (una bossa als intestins). Els punts afilats de les dents molars els permeten mastegar de manera eficient el material vegetal resistent.

Preguntes freqüents sobre els zarigüells: preguntes freqüents sobre els zarigüells

Quines són les preses principals dels zarigües?

Els zarigües són omnívors i consumeixen una varietat d'aliments, com ara insectes, rosegadors, ocells i animals morts. A més, consumeixen grans, granotes, plantes, fruites i ous.

Els zarigües requereixen grans nivells de calci a la seva dieta. Com a resultat, les zarigües consumeixen ràpidament les restes d'esquelet de rosegadors i altres criatures que han mort a la carretera.

Quins depredadors tenen els zarigües?

Els gossos, els mapaches, els coiots, les guineus, els linces, els grans falcons i els grans mussols es troben entre els principals depredadors.

Els dingos, així com les serps i els llangardaixos, poden depredar les zarigües australianes. No està fora de dubte que algunes espècies d'ocells puguin matar i consumir una possum.

Els zarigües són bones mascotes?

No, aquests animals no són aptes com a mascotes. Les zarigües són animals salvatges tot i que tenen una aparença encantadora i peluda. Molts llocs prohibeixen tenir-ne un com a mascota.