Animals excavadors

Seleccioneu El Nom De La Mascota







  animals excavadors

Què és Burrowing?

L'excavació és el procés pel qual un animal excava un forat al sòl per refugiar-se. Això es pot fer utilitzant el propi cos de l'animal, o amb eines com les urpes o les dents. Alguns animals fins i tot poden robar els caus d'altres!

Els caus poden ser simples forats a terra, o poden ser complexes xarxes de túnels. Alguns animals, com els talps, passen tota la seva vida sota terra als seus caus.

Aquests són alguns dels diferents animals excavadors coneguts per excavar, construir o viure en cases subterrànies, de manera temporal o permanent.

Llista d'animals excavadors

ornitorinc ( Ornithorhynchus anatinus )

  ornitorinc-5066897

El Ornitorinc (també conegut com l'ornitorinc de bec d'ànec) és un mamífer semiaquàtic endèmic de l'est d'Austràlia, inclosa Tasmània.

Té la mida d'un gat i té un pelatge gruixut i impermeable per tot el cos (excepte els peus i el bec) que aïlla l'animal i el manté calent. Les seves cames s'estenen cap al costat del cos, donant-li un passeig semblant a un llangardaix.

L'ornitorinc tendeix a l'hàbitat que connecta els rius i la zona riberenca (la interfície entre la terra i una massa d'aigua superficial que flueix) tant per al subministrament d'aliments d'espècies de presa com per als bancs on pot excavar una llar.

Cavaran dos tipus de caus: caus de repòs i caus de nidificació. L'entrada a aquests caus sovint pot ser sota l'aigua i poden arribar a fer fins a 20 metres de llarg.

marmota ( marmota monax )

  marmota-cavar-3169805

El marmota , també coneguda com la marmota, pertany a la família ' Sciuridae 'i el gènere' mocosos ‘. Es poden trobar a Amèrica del Nord, especialment a l'est dels Estats Units, al Canadà i a Alaska.

La marmota és molt important per mantenir un sòl saludable a les zones boscoses i planes i es considera un enginyer d'hàbitat crucial. És el més gran de la família dels esquirols de la seva àrea de distribució, mesura entre 41,8 i 68,5 cm i té una complexió robusta. També tenen les orelles arrodonides i les potes potents i curtes i les urpes amples i llargues que els permeten cavar molt bé.

Les marmotes entren en una veritable hibernació i són una de les poques espècies que ho fan. Sovint construiran un 'caster d'hivern' separat per a aquest propòsit. Les entrades de cau es poden situar a prop d'arbres o parets i tanques. L'entrada sol ser fàcil d'identificar pel munt de terra que l'envolta en forma de mitja lluna.

Se sap que comparteixen habitacions a la seva xarxa de cau amb altres espècies que hibernan durant l'hivern, com ara els conills, zarigües , mapaches i mofets .

Meerkat ( Suricata suricatta )

  suricata-cavadora-5470799

La suricata també s'anomena ' Suricate ’ i és un petit membre de la família de la mangosta, l'abast de la qual s'estén des del sud-oest d'Angola fins a Sud-àfrica. Habiten zones obertes seques, matolls i sabanes, i habiten a totes les parts del desert de Kalahari a Botswana i Sud-àfrica.

Suricates són criatures increïblement curioses, que sovint s'aixequen tan alts com poden sobre les potes del darrere, mirant a la distància. Tenen estructures socials increïbles i funcionen molt bé com a unitat. Sempre n'hi ha uns a l'aguait mentre d'altres estan treballant dur. Són excavadors excepcionals.

Les suricates mesuren uns 25-35 cm de llarg sense la cua. La longitud de la seva cua mesura entre 17 i 25 cm i no és tupida com altres espècies de mangosta. Són més esveltes que moltes mangostas i tenen el musell punxegut, el pelatge marró platejat i les ratlles fosques irregulars a la gropa que són úniques per a cada suricata.

Habitualment viuen en llocs on hi ha molta terra sorrenca on poden excavar caus subterranis elaborats. Aquests hàbitats complexos tenen molts túnels que condueixen a nombroses cambres per dormir. No és estrany que un cau de suricates comenci com la llar d'un altre animal, com ara un esquirol terrestre. Se sap que les suricates es mouen i 's'expandeixen' en aquests complexos de cau.

Cuc lent ( Una serp fràgil )

  cuc-lent-1070611

El cuc lent , també conegut com a víbora sorda o cuc cec és un rèptil originari de l'oest d'Euràsia. Malgrat el seu nom i aspecte, en realitat no és un cuc o un serp , però un llangardaix. Es tracta d'un llangardaix sense potes semifossorial (enterrador), que passa gran part del seu temps amagat sota els objectes. Tenen la capacitat de treure la cua per escapar de depredadors com els gats domèstics.

Es poden trobar a brusquers, prats de tosca, vores de boscos i passejades on poden trobar invertebrats per menjar i un pegat assolellat on prendre el sol.

Els cucs lents hibernen, passant els mesos més freds d'octubre a març enterrats sota terra, només emergeixen a l'abril per reproduir-se. Poden tornar a desaparèixer sota terra durant la part més calorosa de l'estiu, tot i que necessiten la calor del sol per obtenir l'energia necessària per caçar.

Conills ( Família de Leporidae )

  cau-conill-7623755

Hi ha molts espècie de conill i aquests, juntament amb les piques i les llebres, conformen l'ordre Lagomorpha. Un dels diferències entre espècies de conills i llebres , és que els conills viuen en caus i les llebres no. S'estima que fins a la meitat de la població mundial de conills viu a Amèrica del Nord! També es troben comunament a les parts del sud i l'oest d'Europa, parts del sud-est asiàtic com Japó, Àfrica i Amèrica del Sud. Viuen en ambients que van des del desert fins als boscos tropicals i zones humides.

Els conills són animals socials i es desenvolupen en grups. En estat salvatge, els conills viuen en llars, o xarxes subterrànies de caus, amb molts 'nius' diferents de conills. Un cau de conills sol tenir una entrada principal i una sèrie de túnels i cambres subterrànies ben connectades. Són abundants en zones de praderies on el sòl els permet fer caus extensos i ben drenats, però també on hi ha bardisses o clapes de bosc per donar refugi i coberta.

Mostel·les ( Mustela nivalis )

  mostela-burrow-7241161

El Mostela és el membre més petit de la família dels mustèlids i el carnívor més petit de Gran Bretanya. Es troben a l'Europa central i occidental i a la regió mediterrània (però no a les illes mediterrànies). Les mosteles també habiten el nord d'Àfrica, Àsia i Amèrica del Nord, i es van introduir a Nova Zelanda.

Tot i que les mostelles poden excavar, generalment no es fan cap mena de cau permanent. En canvi, solen robar el túnel o el cau d'un dels animals, com ara rates, ratolins i fins i tot campanyes de camp que han menjat. Fins i tot se sap que alineen aquests caus robats amb la pell de les seves víctimes.

Formigues ( Família dels Formicidae )

  formiga-burrow-8823258

Se'n coneixen més d'11.880 espècie de formigues , la majoria dels quals resideixen en climes càlids. Són increïblement socials, molt dependents els uns dels altres i viuen en colònies jeràrquiques organitzades. Aquestes colònies viuen en complexes xarxes de caus anomenades nius.

Les colònies d'espècies de formigues invasores de vegades treballaran juntes i formen super-colònies, que abasten una àrea de terra molt àmplia. Les colònies de formigues de vegades es descriuen com a superorganismes perquè sembla que funcionen com una sola entitat.

Cada colònia de formigues té la seva pròpia olor. D'aquesta manera, els intrusos es poden reconèixer immediatament. Algunes espècies de formigues són conegudes per atacar i fer-se càrrec de les colònies d'altres espècies de formigues.

A l'entrada d'un niu de formigues, sol haver-hi un formiguer. Es tracta bàsicament d'un munt de terra, sorra, agulles de pi o argila o un compost d'aquests i altres materials que s'acumulen a les entrades després de ser eliminats per les formigues excavant els seus nius. Les colònies consisteixen en una sèrie de cambres subterrànies, connectades entre si i amb la superfície de la terra per petits túnels. Hi ha sales per als vivers, emmagatzematge d'aliments i aparellament.

Wombat ( Família de Vombatidae )

  wombat-burrow-2396818

Els wombats són petits marsupials semblants a óssos que es troben al sud-est d'Austràlia i Tasmània. Són animals tímids i tímids que poden ser mascotes bones, juganeres i afectuoses. Tenen caps grans, potes curtes i poderoses amb urpes poderoses, conjunt gruixut, cossos musculosos i dents davanteres semblants a rosegadores adequades per a la seva forma de vida excavadora.

El wombat prefereix viure en camps costaners muntanyosos o muntanyosos, rierols i barrancs. Excavaran caus de 30 metres (100 peus) de llarg, normalment amb una sola entrada. Aquests caus poden ramificar-se en diferents cambres. El wombat fa el seu niu en una d'aquestes cambres i estarà folrat d'herba, escorça i fulles.

Galapagos Garden Eel (Heteroconger cobra)

  Galàpagos-garden-eel-3751886

El Anguila Jardí de Galápagos mesura uns 70 centímetres de llargada i viu en aigües tropicals amb un rang de profunditat d'entre 10 i 30 metres. Habiten a zones de sorra neta al fons de l'oceà prop dels esculls i normalment es troben en grans colònies.

Aquestes anguiles utilitzen les seves cues de punta dura per perforar el sòl de sorra suau, creant un cau. La sorra que els envolta es manté al seu lloc a causa d'una cola com el llim que prové de la seva pell. D'aquests caus, les anguiles de jardí amb pinso i s'aparellen emergeixen parcialment de la sorra, però rarament abandonaran aquests caus.

Musaraña de cua curta del sud ( Blarina carolinensis )

  musaraña-de-cua-curta-del-sur-6780249

El Musaraña de cua curta del sud sembla una mica un rosegador, però, és membre de l'ordre Soricomorpha i no s'ha de confondre com membre de l'ordre Rodentia.

Aquestes musarañas estan ben adaptades per excavar. Tenen peus davanters forts i amples que són lleugerament més grans que els posteriors. S'enterren fent servir una combinació dels seus peus davanters, el cap i el nas. En sòl tou, són capaços d'enterrar a una velocitat de 30 centímetres per minut, cosa que és tot un èxit tenint en compte la seva petita mida.

Els caus de musaranya de cua curta del sud ocupen dos nivells de zona diferents. Un nivell es troba a diversos centímetres sota terra o de vegades sobre el terra, l'altre nivell una mica més profund a uns 40-60 centímetres per sota de la superfície. Els dos nivells s'uneixen a intervals irregulars. La majoria de caus es fan sota troncs i, de vegades, s'uneixen al tronc que després es fa bresca. Es prefereixen els troncs podrits, ja que són més fàcils de treballar.

Aardvark ( Orycteropus afer )

  aardvark-burrow-7532908

El Aardvark , de vegades anomenat ' formiga ’ és un mamífer de mida mitjana originària d’Àfrica. Aquests animals tenen dents molt distintives que tenen una sèrie de tubs prims de dentina i sense recobriment d'esmalt. El seu cos és corpulent, amb l'esquena arquejada i està poc cobert de pèls gruixuts. També tenen urpes en forma de pala per excavar.

A part d'excavar formigues i tèrmits, l'ocaró també excava caus on viure. Els llocs temporals es troben dispersos pel seu territori com a refugis i s'utilitza un cau principal per a la reproducció. Els caus principals poden ser profunds i extensos, tenen diverses entrades i poden arribar a fer 13 metres de llarg.

L'Aardvark canvia la disposició de la seva cau de casa regularment i de tant en tant passa i en fa un de nou. Els vells caus estan habitats per animals més petits com el Gos salvatge africà . Només les mares i els cadells comparteixen caus. Si s'ataca al túnel, l'ovarc segellarà el túnel darrere seu o girarà i atacarà amb les seves urpes.

Puffin atlàntic ( Germandat àrtica )

  atlàntic-puffin-burrow-1920751

El Frailell atlàntic es reconeix pel seu bec arrodonit de colors brillants i el seu aspecte semblant a un pingüí. També conegut com el 'Frailell comú', és l'única espècie de frailell que es troba a la oceà Atlantic .

Els frailells de l'Atlàntic són nidificants colonials, utilitzen caus en penya-segats herbosos o en zones rocoses amb vegetació curta. La majoria de caus es fan un túnel excavant i dipositant brutícia darrere d'ells. De la mateixa manera que un cànid o un teixó excavarien sota una tanca. Normalment s'excava un cau d'entre 2 i 3 peus de llarg.

Armadillo ( Família de Dasypodidae )

  armadillo-7471830

Els armadillos es poden trobar a l'hemisferi occidental, a nord , Sud i Centreamèrica . Són més coneguts per la seva distintiva armadura protectora i dura.

Les urpes afilades de l'armadillo s'utilitzen per cavar profundament a terra per protegir les seves parts més toves dels danys quan són amenaçats per un depredador. També utilitzen aquestes urpes afilades per crear caus a terra. Follen aquests caus de fulles i vegetació i proporcionen a l'armadillo una llar suau i còmoda. Acostumen a dormir fins a 16 hores al cau, i s'alimenten al matí i a la nit.

Guineu vermella ( Guineus )

  red-fox-den-7185783

El Guineu vermella és el cànid més distribuït i poblat del món, havent colonitzat grans parts d'Europa, Amèrica, Àsia i Àfrica.

Durant la tardor i l'hivern, la guineu vermella creix més pelatge. Aquest anomenat 'pell d'hivern' manté l'animal calent en ambients més freds. La guineu treu aquest pelatge a principis de primavera, tornant al pelatge curt durant l'estiu.

La guineu és una criatura molt enginyosa, capaç de fer front a una àmplia gamma de condicions ambientals diferents, des de regions subtropicals fins a la tundra gelada. Construeixen cases complexes anomenades ' la seva 'a través dels seus territoris.

Els caus poden ser recentment excavats o reclamats de residents anteriors, com ara marmotes. Un cau principal més gran s'utilitza per a la vida a l'hivern, el naixement i la cria de cries, mentre que els caus més petits es dispersen per tot el territori amb finalitats d'emergència i emmagatzematge d'aliments. Una sèrie de túnels sovint els connecta amb el cau principal.

Ós polar ( Ós marí )

  ós polar-2160045

Els óssos polars són mamífers semiaquàtics que es troben a les zones costaneres de tot l'Àrtic. És l'espècie carnívora més gran del món que es troba a la terra, i està estretament relacionada amb l'ós bru.

Mentre els óssos polars se sap que habiten camps de gel, també viuen en caus excavats a la neu. També se'ls coneix per excavar caus de maternitat per donar a llum i criar cadells. Aquests caus es troben sovint prop de la costa, en vessants orientats al sud.

Només les femelles d'ós polar, i les seves cries quan arriben, ocupen aquests caus. Normalment són cases temporals per a l'hivern, tot i que s'utilitzen alguns 'caus d'estiu' per ajudar els óssos a refrescar-se durant els mesos més càlids. Consisteixen en un túnel d'entrada que condueix a una cambra principal, després una cambra separada per als cadells i, de vegades, una cambra inferior.

Mussol de madriguera ( túnels d'Atenes )

  mussol-enterrador-en-herba-llarga

El Mussol de cau és una de les espècies de mussol més petites. També coneguts com a shoco, es troben a Amèrica del Nord i del Sud, principalment a les praderies, els deserts i altres hàbitats oberts.

Els mussols viuen en caus abandonats d'altres animals, com els esquirols terrestres, els teixons, les tortugues i els coiots. Quan no hi ha cap cau abandonat disponible, aquests mussols excavaran el seu propi cau. Aquests caus solen tenir entre 3 i 3,7 metres de llargada i estan inclinats cap avall perquè la llum solar no pugui arribar al fons del cau.

Teixons europeus ( Meles meles )

  European-badger-1201830

Teixons europeus són els membres més grans de la família Mustelid i són els carnívors terrestres més grans de Gran Bretanya. Són coneguts per ser habitants nocturns i subterranis.

Els teixons rarament s'aventuren durant el dia i viuen en una extensa xarxa de túnels i nius subterranis, coneguts com a ' conjunt ’. Els teixons prefereixen un sòl ben drenat i sovint caven les seves arrels d'arbres enredats per proporcionar estabilitat al sòl. Les cambres de niu dels túnels estan revestides d'herba seca, salobres i palla.

A les zones urbanes, se sap que els teixons caven sota cobertes de jardins, carreteres pavimentades i edificis. Als llocs on fa molt fred, excavaran cambres per dormir sota la línia de gelada i poden dormir en grups dins d'una única cambra per escalfar-se.

Fets d'animals excavant

  • La majoria d'animals excavadors són petits, tot i que l'armadillo gegant pot créixer més d'un metre de llarg.
  • Els animals excavadors generalment tenen potes curtes i urpes o dents afilades, que utilitzen per cavar els seus caus.
  • Alguns animals, com ara la suricata o la rata talp africana, viuen en sistemes de caus complexos amb múltiples entrades i cambres.
  • Els caus poden proporcionar als animals protecció contra els depredadors, els elements i les temperatures extremes.
  • Alguns animals utilitzen els seus caus per emmagatzemar aliments, mentre que altres els fan servir per criar les seves cries.
  • Els animals excavadors generalment tenen poca visió, però ho compensen amb un fort sentit de l'olfacte.
  • Alguns animals, com ara l'aardvark, són excavadors exclusius, mentre que altres, com els teixons, només utilitzen caus ocasionalment.
  • Els animals excavadors es troben a tots els continents excepte a l'Antàrtida.
  • La rata talp nua africana és l'animal excavador de més llarga vida, amb una vida útil de fins a 28 anys.