Goril·les

Seleccioneu El Nom De La Mascota







Font de la imatge

Els grans simis inclosos els goril·les, Orangutans i Ximpanzés pertanyen a l'ordre dels 'primats' que també inclou els éssers humans. Els goril·les són els més grans dels 'primats' i es divideixen en cinc subespècies: Goril·les de les terres baixes occidentals , Goril·les de les terres baixes orientals , Goril·les de muntanya , Cross River Goril·les i Bwindi Goril·les. Les cinc subespècies pertanyen a la família 'Pongidae'. Cada subespècie té la seva pròpia classificació:

Goril·la de les terres baixes occidentals - 'Gorilla gorilla gorilla'

Goril·la de les terres baixes orientals - 'Gorilla gorilla graueri'

Goril·la de muntanya - 'Gorilla gorilla beringei'

Cross River Gorilla - 'Gorilla gorilla diehli'

Bwindi Gorilla: encara no hi ha nom científic.

Tant el goril·la Cross River com el goril·la Bwindi són classificacions més recents de les subespècies de goril·les.

Cross River Goril·la

  cross_river_goril·la

El Cross River Goril·la (Gorilla gorilla diehli) viu en cinc petites bosses d'hàbitat en una zona a la frontera de Nigèria i Camerun. El goril·la del riu Cross va ser classificat com una subespècie diferent l'any 2000.

La població del goril·la del riu Cross només és d'uns 150 individus que es creu que romanen en estat salvatge en diverses poblacions aïllades per terres de conreu. La població més propera de goril·la de les terres baixes occidentals es troba a uns 250 quilòmetres de distància.

Tant la pèrdua d'hàbitat com l'augment de la popularitat de la carn d'arbust han contribuït en gran mesura a la disminució del goril·la del riu Cross. Estan classificats com a en perill crític per la Llista vermella d'espècies amenaçades de la UICN de 2006.

Un altre goril·la

  d'un altre goril·la

El Un altre goril·la (que encara no s'ha donat un nom científic) viu a l'extrem sud-oest d'Uganda i també té un nombre reduït de població amb uns 350 individus que viuen a la natura. No hi ha goril·les Bwindi en captivitat.

Els goril·les de Bwindi són una subespècie del goril·la de muntanya (Gorilla beringei beringei)) que es troba a les selves tropicals del bosc impenetrable de Bwindi i comprèn aproximadament la meitat de la població mundial en perill d'extinció d'uns 650 goril·les de muntanya.

La propera Àrea de Conservació dels Volcans Virunga, habitada pels 300 goril·les de muntanya restants, fa de Bwindi l'únic bosc d'Àfrica on aquests dos grans simis es troben junts.

La dieta dels goril·les de Bwindi és bastant més alta en fruites que la de la població de Virunga i és més probable que els goril·les de Bwindi s'enfilin als arbres per alimentar-se de fullatge, fruits i epífits (una planta, com una orquídia tropical o una falguera de cèrvol, que creix en una altra. planta i depèn d'ella com a suport però no aliment). En alguns mesos de l'any, la dieta dels goril·les de Bwindi és molt semblant a la dels ximpanzés de Bwindi.

És molt més probable que els goril·les de Bwindi construeixin els seus nius als arbres, gairebé sempre a Echizogwa, un petit arbre del sotabosc, però, a causa dels taladors i els caçadors furtius, els goril·les s'estan extingint lentament.

Les cinc subespècies de goril·les són molt semblants i només tenen diferències menors de mida, color i complexió.

Característiques del goril·la

Els goril·les tenen braços molt llargs que són fins i tot més llargs que les cames. Els goril·les són animals grans, molt forts i contràriament a les creences, no són animals agressius sinó vegetarians tímids i pacífics.

Els goril·les estan coberts de pèl marró/negre excepte pels dits, les palmes, la planta dels peus i la cara.

Els goril·les tenen un cap molt gran amb un front abombat. Tenen una cresta a la part superior que s'anomena 'cresta sagital', i és més gran en els goril·les mascles que en les femelles. Els goril·les tenen orelles petites i ulls petits i de color marró fosc.

Els goril·les no tenen cua. Els goril·les adults tenen 32 dents, amb molars grans (dents planes que s'utilitzen per mastegar aliments) i canins grans (dents punxegudes que s'utilitzen per mossegar), que són especialment grans en els goril·les mascles. Cada goril·la té una empremta nasal única de la mateixa manera que els humans tenen empremtes dactilars úniques.

Encara que els goril·les s'assemblen molt als humans, no només utilitzen les cames per caminar. En comptes d'això, caminen pel que es coneix com el 'nuckle-walk'. En fer això, els goril·les caminen amb els braços i les cames llargs.

Els goril·les fan rodar els dits a les mans com una mena de puny i apliquen pressió sobre els artells mentre avancen. Els goril·les són molt bons per enfilar-se als arbres amb les seves extremitats llargues i flexibles, però, els goril·les no poden nedar.

Talla del goril·la

Els goril·les mascles són molt més grans i pesats que les femelles. Els goril·les mascles pesen pràcticament el doble que les femelles. Mireu la taula següent i compareu mides.

Goril·les Alçada Pes Femella 4,6 peus (1,4 metres) 200 lliures (90 quilograms) Mascle 5,6 peus (1,7 metres) 400 lliures (180 quilograms)

Dieta del goril·la

Els goril·les són predominantment herbívors, però també es classifiquen com a omnívors. A més de menjar principalment material vegetal, de vegades complementen la seva dieta amb formigues i tèrmits. Els goril·les busquen menjar als boscos durant el dia.

Els goril·les mengen fulles, fruites, llavors, escorça d'arbres, bulbs de plantes, brots de plantes tendres i flors. Se sap que mengen diverses parts de més de 200 espècies vegetals diferents. Els goril·les no necessiten beure aigua, ja que obtenen la humitat que necessiten del fullatge que mengen.

Un goril·la adult mitjà menja al voltant de 50 lliures de menjar al dia. Els goril·les grans molars i llargs canins els permeten aixafar plantes dures com el bambú. Els goril·les de les terres baixes s'alimenten principalment de fruites, mentre que els goril·les de muntanya s'alimenten principalment d'herbes, tiges i arrels.

Comunicació Goril·la

Els goril·les són generalment animals tranquils, però es comuniquen entre ells mitjançant molts sons i gestos complicats. Els goril·les utilitzen almenys 25 vocalitzacions reconegudes, incloent grunyits, rugits, grunyits, gemecs, rialles, xiulets, etc.

Alguns gestos de goril·les inclouen cops de pit, lladrucs aguts, llançar-se, llançar objectes, mirar fixament, posar-se els llavis, treure la llengua, córrer de costat, bufetades, aixecar-se a una posició de dues cames i probablement molts més.

Durada de la vida del goril·la

Com la majoria dels animals en captivitat, els goril·les viuen una vida molt més llarga. Els goril·les poden arribar a una edat madura de 50 anys en captivitat, en comparació amb només 35 anys en estat salvatge.

Això es deu principalment al fet que s'han de valer per si mateixos a la natura contra els elements i la destrucció humana, mentre que en captivitat estan ben cuidats, cuidats i alimentats i molestats de manera regular.

Gamma Goril·la

Els goril·les viuen a les selves tropicals humides d'Àfrica. El Occidental i oriental Els goril·les tendeixen a viure en boscos que tornen a créixer on hi ha clarianes que donen fàcil accés a la vegetació baixa. Goril·les de muntanya viuen més amunt a les muntanyes als boscos ennuvolats.

  • Mapa de la serralada del goril·la

Distribució del goril·la

Les cinc subespècies de goril·les estan en perill d'extinció. Les poblacions de goril·les han disminuït ràpidament i el seu nombre estimat de població individual és el següent:

Goril·la de les terres baixes occidentals 110,000 Goril·la de les terres baixes orientals 10,500 Goril·la de muntanya 650 Cross River Gorilla 150 Bwindi Gorilla 350

Com podeu veure als números anteriors, el goril·la Cross River és el més amenaçat. No hi ha Cross River, Bwindi o Goril·les de muntanya en captivitat, la qual cosa significa que depenen únicament dels seus hàbitats naturals salvatges.

Tanmateix, la raó principal per la qual aquestes tres subespècies tenen un nombre tan petit i estan greument en perill d'extinció és a causa de la destrucció dels seus hàbitats naturals causada per l'explotació forestal i l'expansió agrícola.

El comerç de carn de bosc, facilitat per la tala, també s'ha convertit en una amenaça immediata per als goril·les de les terres baixes occidentals, especialment al Camerun.