Pingüí de Galápagos

Font de la imatge

El Galápagos Penguin és un pingüí endèmic de les illes Galápagos. És l'únic pingüí que viu a l'equador en un ambient tropical.

El pingüí de Galápagos sobreviu a causa de les temperatures fresques de l'oceà derivades del corrent de Humboldt i de les aigües fresques de grans profunditats generades pel corrent de Cromwell. ( Veure l'oceà Galápagos ).

Els parents més propers dels pingüins de Galápagos són els Pingüí africà , el Pingüí de Magallanes i la Pingüí de Humboldt .



El pingüí de Galápagos es troba principalment a Illa Fernandina i la costa oest de l'illa Isabela, però petites poblacions es troben disperses a altres illes de l'arxipèlag de Galápagos.

Característiques dels pingüins de Galápagos

  Pingüí de Galápagos

El pingüí de Galápagos és el més petit dels pingüins de clima càlid. Només fa entre 16 i 18 polzades (40 a 45 centímetres) d'alçada i només pesa entre 2 i 2,5 quilograms (5 lliures). Els pingüins de Galápagos tenen una banda blanca fina que passa per sota de la barbeta. Tenen una forma de ferradura negra al revés al voltant del seu ventre. Tot i que el patró de banda dels pingüins de Galápagos és similar al dels pingüins de Galápagos Pingüins de Magallanes , els pingüins de Galápagos són considerablement més petits i la banda negra principal al voltant del seu front és molt més prima.

El bec dels pingüins de Galápagos és més llarg i més esvelt que el bec dels seus altres cosins de la regió temperada. Els pingüins adults tenen el cap, l'esquena i les aletes de color negre blavós quan són nous. Plomes desgastades més velles, de color avorrit a marró i d'aspecte una mica irregular.

Dieta del pingüí de Galápagos

Els pingüins de Galápagos mengen majoritàriament peixos petits, com ara el mullet i les sardines. Depenen dels corrents oceànics per portar els peixos als seus llocs d'alimentació. El clima sever d'El Nino (un fenomen global acoblat oceà-atmosfera) va causar una escassetat severa d'aliments fa uns 20 anys. En aquell moment més del 70% dels pingüins de Galápagos van morir.

Comportament dels pingüins de Galápagos

Els pingüins de Galápagos no són migratoris, es queden en aigües temperades durant tot l'any. Un dels principals problemes d'aquest pingüí és mantenir-se fresc. Vivent a prop de l'equador, les temperatures poden pujar fins a més de 100 graus Fahrenheit (38 graus Celsius) durant el dia. Els pingüins de Galápagos es mantenen frescos nedant i caçant per menjar a l'aigua freda del corrent de Cromwell a l'oceà Pacífic durant el dia.

Durant les nits fresques dormen i nien a la terra. El pingüí de Galápagos aixeca les aletes per ajudar a que la calor escapi dels seus cossos. Protegeixen els seus peus de les cremades solars mantenint les aletes sobre els seus peus quan estan a terra.

Reproducció de pingüins de Galápagos

Els pingüins de Galápagos utilitzen caus i normalment es posen dos ous. Només s'aparellen i es reprodueixen quan hi ha prou menjar. Sovint només es cria un pollet. Tots dos pares cuiden els ous durant 38 a 40 dies. Els pollets són cuidats tant per mascles com per femelles. El poll es guarda durant uns 30 dies després de l'eclosió. Aleshores, els pollets muden i aconsegueixen les seves plomes adultes i es tornen independents en uns 60 a 65 dies.

Depredadors de pingüins de Galápagos

Els depredadors inclouen el Tauró de Galápagos i algun segell ocasional. A la costa, els ous i els pollets de pingüins estan subjectes a la depredació Falcó de les Galápagos i va introduir rates.

Conservació de pingüins de Galápagos

El pingüí de les Galápagos està en perill d'extinció, amb una mida de població estimada d'uns 1.500 individus el 2004, segons una enquesta de l'Estació de Recerca Charles Darwin. La població va experimentar un descens alarmant del 65% als anys vuitanta, però s'està recuperant lentament. Per tant, és el més rar espècie de pingüins (un estat que sovint s'atribueix falsament a Pingüí d'ulls grocs ).

Els nivells de població estan influenciats pels efectes de l'oscil·lació del sud d'El Niño, que redueix la disponibilitat de bancs de peixos, provocant una baixa reproducció o inanició. No obstant això, els factors antropogènics (per exemple, la contaminació per petroli, la pesca accidental i la competència) poden afegir-se a la desaparició contínua d'aquesta espècie. A l'illa Isabela, els gats, gossos i rates introduïts poden atacar pingüins i destruir els seus nius.

Consulteu més del nostre Publicacions de la vida marina de Galápagos!