El gos de Canaan: guia i dades principals
Races de gossos / 2026

Hi ha molts tipus diferents de llops arreu del món. Tot i que només hi ha poques espècies, hi ha moltes subespècies diferents. El més abundant és el llop gris, que té almenys 24 subespècies a Amèrica del Nord i Euràsia. La varietat de subespècies es debat fins avui, amb aquelles que subscriuen un model evolutiu de 2 espècies o 3 espècies. Pel bé d'aquesta publicació, veurem totes les subespècies existents suggerides a la nostra comparació de la mida del llop.
El llop més gran és el llop del nord-oest ( Gos llop occidental ), una subespècie del llop gris, que pot créixer fins a 7 peus de llarg i 72 kg de pes! La mida i el pes d'un llop tendeixen a seguir la regla de Bergmann, en el sentit que com més altes i més fredes siguin les latituds on viuen, més gran és el llop. Per contra, com més baix i més càlid, més petit és el llop.
Aquí teniu un desglossament de les diferents tipus i subespècies de llop , alguns detalls sobre la seva mida i algunes preguntes freqüents interessants.

El Llop Gris és l'espècie de llop més poblada del món, i hi ha moltes subespècies a Amèrica del Nord i Euràsia. Tot i que els llops es poden trobar àmpliament en algunes zones del Canadà, els Estats Units i algunes zones d'Europa/Euràsia, s'han extingit localment en alguns països, com el Regne Unit, Irlanda i gran part d'Europa occidental.
El rang d'espècies de llop gris té mides d'entre 75 i 125 lliures. Els mascles de llops grisos són més grans que les femelles i fins i tot poden arribar a pesar fins a 160-175 lliures en alguns casos. Els llops grisos es troben entre 27 i 32 polzades a l'espatlla.
Els llops poden semblar molt més grans del que ja són, això es deu al seu llarg pelatge. A l'hivern, quan el seu pelatge està completament crescut, el seu pelatge pot arribar a mesurar entre 2 i 2,5 polzades a l'esquena i als costats. Els pèls de la seva melena poden arribar a fer entre 4 i 5 polzades de llarg i, quan estan dret, això els fa semblar més alts.
La longitud del llop gris varia entre 50 i 70 polzades de llarg des de la punta del nas fins a la punta de la cua. Un terç d'aquesta longitud és la longitud de la seva cua.

El Llop de la tundra es troba a tot el nord Europa i Àsia , principalment a les regions boreals i àrtiques del nord de Rússia i Finlàndia. D'acord amb la regla de Bergmann, els llops de la tundra es troben entre les subespècies de llop gris més grans.
Els mascles solen ser més grans que les femelles, i la majoria dels llops de la tundra tenen un color gris, amb barreges de negre, rovell i gris platejat. La seva cua és tupida i el seu pelatge té un pelatge gruixut i dens.
Els llops de la tundra poden créixer al voltant dels 112-137 cm (44-54 polzades) de llargada de mitjana, però també s'han informat llops més grans que rivalitzen amb la mida del llop eurasiàtic i el llop àrtic. Poden fer una alçada de 38 polzades i un pes entre 36 i 49 kg. De nou, hi ha exemples que han estat més grans que això, però la norma es troba dins d'aquest rang. Els mascles són generalment més grans i més pesats que les femelles.
Tot i ser vulnerables al comerç de pells, actualment els llops de la tundra estan catalogats com una espècie de menys preocupació.

El llop àrab és una de les subespècies vivents de latituds més baixes del llop gris. Són nadius de les zones de distribució de les penínsules Aràbiga i del Sinaí, i també de Jordània. Abans estaven molt estesos per aquesta gamma, però avui només existeixen en unes poques àrees petites.
S'han adaptat a les condicions del desert i són la subespècie més petita de llop. La seva mida probablement ajuda a adaptar-se al seu entorn calent, i és un exemple clàssic de la regla de Bergmann a la natura.
El llop àrab és un omnívor , sobreviu principalment amb preses de mida petita i mitjana que habiten el desert. Tenen orelles grans i un pelatge curt i prim de color beix a gris. Aquests llops mesuren entre 64 i 66 cm (25-26 polzades) a l'alçada de les espatlles, però la informació sobre la seva longitud és il·lusora. Tanmateix, es pot suposar que, com que aquests són els llops més petits, són més curts que el llop etíop a 84-100 cm del nas a la cua. El pes mitjà és d'uns 40-45 lliures (18-20,5 kg).
El llop àrab està catalogat com a en perill d'extinció i s'ha extingit en alguns països, especialment als Emirats Àrabs Units. Estan protegits per la llei a l'Aràbia Saudita.

Els llops àrtics habiten l'Àrtic canadenc (especialment les illes de la Reina Isabel) i les parts del nord de Groenlàndia. El llop àrtic i el llop de fusta són les úniques subespècies del llop gris que encara es poden trobar en tota la seva distribució original, en gran part perquè al seu hàbitat natural rarament es troben amb humans.
Aquests llops tenen un pelatge blanc, una cua tupida i unes potes llargues i 'desviades'. Tenen unes orelles petites que ajuden a conservar la calor. De vegades es coneixen com el llop blanc o polar.
Llops àrtics solen ser més petits que els llops grisos, mesurant entre 0,9 i 1,8 metres de llarg, inclosa la cua. Els mascles de llops àrtics són més grans que les femelles de llops àrtics. L'alçada de les seves espatlles varien de 25 a 31 polzades (63 a 79 centímetres).
Tot i que són més petits que els llops grisos, generalment són més voluminosos, sovint pesen més de 100 lliures (45 quilograms). S'han observat pesos de fins a 175 lliures (80 quilograms) en mascles adults.

El Llop mexicà és una de les subespècies més rares i genèticament més diferenciades del llop gris a Amèrica del Nord.
Conegut comunament com 'El lobo', el llop mexicà és de color gris amb pelatge marró clar a l'esquena. El pelatge proporciona un excel·lent camuflatge a les zones boscoses. També tenen cames llargues i un cos elegant que els permet córrer molt ràpid, i un olfacte superior.
És una de les subespècies més petites de llops grisos nord-americans, que arriba a una longitud total no superior a 135-167 centímetres des del morro fins a la cua. Creixen al voltant d'una alçada de 80 centímetres a l'espatlla i el seu pes oscil·la entre els 23 i els 40 quilograms.
Els llops mexicans són els més amenaçats dels llops grisos, catalogats com a crítics per la UICN. L'any 2022, es va informar que uns 45 llops mexicans viuen salvatges a Mèxic i uns 196 a Arizona i Nou Mèxic.

El llop de l'estepa es pot trobar a la regió de les estepes del Caspi a l'est d'Europa i Àsia central. Sobretot a la regió del Caucas, Kazakhstan, Romania i Hongria. De vegades també es coneix com el llop del mar Caspi. Tot i que se sap que els vilatans els mantenen com a animals de guàrdia al Kazakhstan, se sap que són portadors de ràbia.
Històricament, el llop de l'estepa hauria compartit algun territori amb el llop eurasiàtic, però l'estepa és la més petita dels dos. Hi ha una novel·la, una banda i un vilà de còmics de DC que porta el nom d'aquest llop, a l'alemany. Llop estepari ‘.
El llop de l'estepa té un pelatge curt i aspre i un pèl de guàrdia, amb els costats de color gris clar i una barreja de cabell negre, gris i marró a l'esquena. El color varia d'una regió a una altra. Pesen entre 77 i 88 lliures de mitjana i creixen fins a uns 120-123 centímetres (46,5-48 polzades) de llarg i 65-70 centímetres (26-28 polzades) d'alçada a l'alçada de les espatlles.

El llop mongol, també conegut com el llop tibetà, és originari de Mongòlia i les zones circumdants del nord de la Xina, el sud-est de Rússia i Corea. A Mongòlia sovint se'ls caça pel seu pelatge, però els nadius tenen una relació generalment positiva amb aquests animals. Les espècies de cànids es consideren animals espirituals i membres de la família, i això s'aplica tant als llops com als gossos.
Malgrat alguns informes, actualment no figuren com a espècies preocupants a la llista vermella de la UICN. Es creu que hi ha al voltant de 70.000 d'aquests llops a la natura en tota la seva distribució. D'aquests, es creu que entre 10.000 i 20.000 viuen a Mongòlia.
Hi ha moltes dades disponibles sobre la mida i el pes d'aquests llops. A les espatlles, el llop mongol fa entre 22 i 35 polzades (57-89 cm) d'alçada. Tenen una longitud de 35-62 polzades (90-158 cm) i un pes corporal d'entre 49-82 lliures (22-37 kg). Els mascles són generalment més grans i més pesats que les femelles.

El llop de la Colúmbia Britànica és una subespècie gran i fosca del llop gris que es pot trobar regionalment a les zones occidentals del Canadà i els EUA. Particularment zones específiques d'Alaska, Colòmbia Britànica i l'illa de Vancouver. Va ser identificat com a subespècie l'any 1941 per Edward Goldman, però des de llavors s'ha considerat que se li va assignar una nova designació de Canis lupus combinada amb altres dos llops locals, genèticament similars.
El pelatge del llop de la Colúmbia Britànica és fosc, majoritàriament negre, però també pot contenir pelatge marró i gris a la barreja. Són una de les subespècies més grans de llop gris, amb una longitud mitjana de 60-70 polzades (152-178 cm) i un pes entre 80-150 lliures (36-68 kg). Les dades d'alçada mitjana d'aquest llop són esquives, però sabem que és una de les subespècies més grans del llop gris.

El llop marí de l'illa de Vancouver és originari d'una petita part de la costa oest del Canadà. Particularment al voltant de la selva tropical de Great Bear i la part nord de l'illa de Vancouver. També n'hi ha al sud-est d'Alaska.
També s'anomena de vegades el llop de mar costaner de Vancouver, hi ha dues poblacions d'aquest llop, els llops de la costa de l'illa i els llops de la costa continental. Són diferents dels seus parents que viuen a l'interior. Per començar, aquests llops viuen majoritàriament del marisc (la població de l'illa més que del continent) i són nedadors excepcionals. L'illa de Vancouver es troba a diverses milles del continent i se sap que aquests llops neden entre els dos.
S'assemblen a altres subespècies del nord, amb variacions de negre, marró i gris en els seus pelatges gruixuts. Però també poden ser blanques. També solen ser una mica més petits que les altres espècies de llops amb les quals comparteixen territori, com el llop de la Colúmbia Britànica. Es creu que la seva dieta específica de marisc juga un paper en la diferència de mida.
El llop de l'illa de Vancouver fa unes 26-32 polzades a les espatlles i entre 48 i 60 polzades (122-152 cm) de llarg, inclosa la cua. Pesen entre 60 i 90 lliures (28 i 42 kg) i els mascles solen ser més grans que les femelles.

El llop de la badia d'Hudson és originari de la zona de Nunavut al nord-est del Canadà. Particularment al voltant de la zona costanera del nord-oest de la badia d'Hudson. Visualment és similar al llop del riu Mackenzie, i el llop àrtic només de mida més petita i amb un crani més pla.
Aquest llop pot variar entre un gris clar o blanc/crema amb un to groc. Té un gran sentit de l'olfacte. Viuen en grans ungulats com ara caribú , alces i bisó quan estan disponibles, carronya i preses petites quan no ho són. També se sap que el llop de la badia d'Hudson viatja cap al sud per seguir el caribú estacionalment.
Se sap que aquests llops creixen entre 28 i 36 polzades d'alçada i una longitud de 48 a 60 polzades des del nas fins a la cua. Se sap que pesen entre 83 i 155 lliures, cosa que s'esperaria d'un llop que viu en aquesta gamma de latituds del nord.

El llop de les muntanyes rocoses del nord viu, ho heu endevinat, a les muntanyes rocoses del nord. En particular, el nord dels Estats Units d'Idaho, Montana i Wyoming, així com les zones del sud de la província d'Alberta al Canadà. Alguna vegada també van ocupar Yellowstone, però van ser caçats fins a l'extinció en aquesta zona el 1924.
Aquests llops acostumen a tenir pelatges més clars, amb un pelatge negre pebret poc en gris clar, i són una subespècie mitjana a gran. Tenen una història de fortunes mixtes, de vegades caçades i extintes regionalment, d'altres protegides per l'ESA. Una vegada van viure molt a prop de la tribu Tukudika al voltant de Yellowstone i eren vists com un animal sagrat.
Tanmateix, l'estatus protegit ha anat i venint a mesura que les poblacions assoleixen un nombre que es considera estable o que cau per sota d'aquestes quotes. Actualment aquesta subespècie no està protegida per llei i no està catalogada com a en perill d'extinció.
El llop de les Muntanyes Rocoses del Nord és mitjà i avança cap a gran en comparació amb altres subespècies de llop gris. Tenen unes 26 i 32 polzades d'alçada i, tot i que els detalls de longitud no estan àmpliament documentats, tenen una mida similar a la d'altres llops originaris del nord dels Estats Units. Són un llop força pesat d'uns 32 a 68 kg, probablement a causa de la gran presa a la qual tenen accés.

El Llop italià , també conegut com el llop de l'Apenine va ser descrit per primera vegada el 1921 i reconegut com una subespècie diferent el 1999. Recentment, a causa d'un augment de la població, la subespècie també s'ha vist a zones de Suïssa. Encara es debat si es tracta d'una subespècie diferent de llop.
El seu color de pelatge és comunament barrejat de gris o marró, tot i que recentment s'han vist exemplars negres a la regió de Mugello i als Apenins toscano-emilians.
El llop italià és un llop de mida mitjana. Els llops italians mascles tenen un pes mitjà de 24 a 40 quilograms (53 a 88 lliures), i les femelles solen ser un 10% més lleugeres. La longitud del cos del llop italià sol ser de 100 a 140 centímetres (39 a 55 polzades). Fa entre 50 i 70 cm (20 i 28 polzades) d'alçada a l'espatlla.
Igual que el llop euroasiàtic, el llop italià està protegit per la legislació de la UE a molts països europeus. El 2022, s'estimava que la població era de 3307 a Itàlia. Una gran millora a partir de la dècada de 1970, quan es creia que només n'hi havia 70 al país.

El llop Labrador és originari del nord de Quebec i de les regions de Labrador de Terranova al Canadà. És a la vegada un llop tímid i esquiv, que contribueixen a que sigui un dels menys estudiats a la natura. Segons l'últim recompte del 2013, es creia que hi havia entre 1000 i 1500 d'aquests llops a la natura. Les manades solen ser petites, entre 3 i 7 llops.
Les poblacions van estar en declivi a Labrador fins al voltant de la dècada de 1950 a causa de la caça excessiva. Les poblacions de caribús van començar a moure's cap al nord i augmentar en aquest moment, proporcionant més menjar al seu hàbitat. Tot i que es considera vulnerable, el Llop Labrador es considera una espècie de caça, i la caça no és il·legal.
El pelatge del Llop Labrador pot variar des d'un gris fosc i 'pebrat' fins a un pelatge de guàrdia clar i gairebé blanc. És un llop gran, considerat més gran que el seu veí proper, el llop oriental. Tanmateix, els detalls precisos sobre la mida mitjana comuna són escassos. Es creu que pesen al voltant de 66 lliures de mitjana i creixen fins a 165 cm.

Normalment més petit que la majoria de les subespècies del llop gris del nord, el llop de l'arxipèlag Alexander pot ser l'excepció que demostra la regla. Aquesta és la regla de Bergmann. La seva estatura més petita, en comparació amb altres llops de latituds similars, pot ser el resultat de diversos factors, com ara la dieta i l'ascendència. També té un pelatge gruixut i fosc característic.
Aquests llops viuen principalment al sud-est d'Alaska continental i algunes de les illes de l'arxipèlag Alexander. Tenen una bona varietat d'animals de presa al seu hàbitat, inclosos cérvols i alces, però també menjaran peixos com salmó si es presenta l'oportunitat.
El llop de l'Arxipèlag Alexander té una mitjana d'uns 24 polzades a les espatlles i 42 polzades de llarg. Pesen una mitjana de 30 a 50 lliures i no hi ha documentació de la diferència entre mascles i femelles, tot i que això és probable.

El Llop eurasiàtic és la més antiga de les espècies de llops natives del seu continent d'origen. És una subespècie del llop gris, i fins a l'edat mitjana europea, estava molt estès per tot el continent.
El color del llop eurasiàtic va del blanc, crema, vermell, gris i negre, de vegades amb tots els colors combinats. Els llops del centre d'Europa solen tenir més colors que els del nord d'Europa.
La població més gran de llops eurasiàtics, possiblement fins a 30.000, viu a Rússia. Cada cop hi ha més zones protegint aquests llops, però encara són àmpliament caçats a tot el continent. Estan protegits per la legislació de la UE, però als països escandinaus en particular, on les poblacions són molt baixes, els governs han autoritzat la matança des del 2005.
Els llops eurasiàtics tenen un pelatge més curt i dens que els seus parents nord-americans. La seva mida varia segons la regió, tot i que els adults mesuren entre 105 i 160 cm (41-63 polzades) de llarg des del nas fins a la cua, entre 76 i 84 cm (30-33 polzades) d'alçada a l'espatlla i pesen al voltant de 70-152 lliures (32 lliures). -69 kg), les femelles solen ser un vint per cent més petites que els mascles. El llop euroasiàtic més pesat conegut va ser assassinat a Romania i pesava 158 lliures (72 quilograms). Tanmateix, hi ha informes de llops més pesats de fins a 79 kg al nord de Rússia.

El Llop oriental , també conegut com el llop de fusta i més recentment el llop algonquí, ocupa principalment l'àrea del parc provincial d'Algonquin i als voltants d'Ontario i també s'aventura a parts adjacents del Quebec, Canadà. El llop oriental també pot estar present a Minnesota i Manitoba. Es creu que tenien un abast molt més gran als EUA, fins a l'arribada i persecució dels europeus entrants.
El llop oriental té una pell de color marró grisenc pàl·lid. L'esquena i els costats estan coberts de pèls llargs i negres. Darrere de les orelles, hi ha un lleuger color vermellós. Aquestes són característiques que poden provenir de l'ascendència del llop vermell, ja que alguns creuen que aquest llop és el resultat de la hibridació entre el llop gris i el llop vermell. El seu llinatge exacte es debat fins avui.
Pel que fa a la mida, el llop oriental és un llop de mida mitjana, entre el llop gris i Coiot . La femella mitjana pesa al voltant de 53 lliures i el mascle mitjà al voltant de 67 lliures. Creixen entre 26 i 32 polzades d'alçada i 36-63 polzades de llarg. Poden viure fins a 15 anys, semblant a la majoria de les espècies de cànids, però una mitjana d'uns 3-4 anys en estat salvatge.
Mentre que Trump va eliminar l'estatus de protecció de molts llops als EUA el 2020, el llop oriental a partir del 2015 s'ha considerat com una espècie amenaçada digne de conservació al Canadà. En aquest moment, la seva designació es va canviar de ( Lycaon el gos llop ) a (Espècie de Canis que es creu que és lycaon ) per als llops que viuen concretament a Ontario i Quebec. També va ser rebatejat com a llop algonquí.

S'ha documentat poc sobre el llop del riu Mackenzie, a part del seu hàbitat i que és una subespècie diferent del llop gris. El llop del riu Mackenzie també es coneix de vegades com el llop àrtic del Mackenzie, però no s'ha de confondre amb el llop de la vall del Mackenzie, que ara se sap que és el llop del nord-oest. Gos llop occidental ).
El llop del riu Mackenzie encara és una subespècie acceptada segons el Espècies de mamífers del món (2005) , (p576).
Aquests llops viuen a la reserva del parc nacional Thaidene Nëné dels Territoris del Nord-oest al Canadà. Aquesta zona es troba al voltant de la conca del riu Mackenzie de la qual el llop pren el seu nom. L'últim treball exhaustiu que va incloure detalls d'aquest llop de riu va ser el 1954, i és un informe molt difícil de trobar.

El llop de l'illa de Baffin és una subespècie diferent de llop gris, originària de l'illa de Baffin i moltes de les illes més petites que l'envolten. Es considera la més petita de les subespècies de llops grisos que viuen a l'Àrtic. Aquests llops tenen un pelatge lleuger, sovint blanc, però també poden tenir una peça de pèl negre a través del pelatge de la guàrdia, a l'esquena, als costats o a la cua.
Hi ha informes contradictoris sobre l'estabilitat de la població d'aquest llop. Alguns descriuen la població com a segura, mentre que altres suggereixen que estan en perill d'extinció. L'illa de Baffin té una població humana relativament petita, que es troba principalment en uns quants assentaments deixant gran part de l'illa despoblada. Així que el llop té molt espai per caminar i caçar. Però els cadells poden ser vulnerables a la depredació óssos , inclòs els óssos polars i altres depredadors àrtics.
Com s'ha esmentat anteriorment, el llop de l'illa de Baffin és el més petit dels llops àrtics. El petit detall de mida disponible suggereix que tenen unes 24-41 polzades d'alçada a les espatlles i entre 39 i 46 polzades de llarg. També són els més lleugers dels llops àrtics, que pesen entre 30 i 50 lliures, amb mascles més grans i més pesats que les femelles.

Es creu que el llop de Groenlàndia va emigrar des de l'illa de Baffin i, per tant, és descendent d'aquesta subespècie. Aquest llop està protegit i la majoria de la població salvatge viu al Parc Nacional del Nord-est de Groenlàndia. El 2018 es calculava que les poblacions rondaven les 200 persones, però com que són tan remotes, és difícil fer un cens.
A causa de les seves baixes mides de manada, la densitat de població i les baixes taxes de reproducció, es considera que aquests llops estan en perill d'extinció. Són caçadors oportunistes i depredaran qualsevol cosa fàcil d'atrapar. llebre constitueix una bona part de la dieta, però també se sap que mengen mesc i en segells . Les seves preses solen ser menys 'difícils' que les d'altres subespècies. Cacen i viuen en paquets petits, menys de 4, de manera que no tenen les mateixes oportunitats d'assetjar les seves preses.
Hi ha dades molt limitades sobre la mida del llop de Groenlàndia. Les poques dades que hi ha, es basen en mesures de 5 individus capturats a principis del segle XX. És possible que aquests llops no representin una mitjana real, però és l'única informació precisa de mida disponible fins ara. Les dades suggereixen que els llops de Groenlàndia mesuren una mica més de 5 peus de llarg (61 polzades) i pesen al voltant de 57 lliures. Això és una mica de llum per als llops a aquestes latituds.

El llop indi viu als climes càlids del sud-oest asiàtic i l'Índia. Té un pelatge molt més curt i prim que els seus cosins del nord, proporcionant-li la coberta que necessita per al seu entorn. Es considera que és molt ràpid, amb una gran resistència i de naturalesa molt astuta.
És de complexió similar al llop euroasiàtic, però més petit i prim. Mentre que el cabell del llop indi és curt i prim, sobretot a l'estiu, el cabell posterior segueix sent llarg. El pelatge del llop indi és una base de color vermell, amb blanc o gris, i el pelatge negre sol pebre l'esquena.
El llop indi es considera un dels més en perill d'extinció, i a l'Índia és un animal inclòs en la llista I (Llei de protecció de la fauna salvatge) de 1972. El seu territori es solapa amb altres depredadors, com ara el xacal daurat i lleopard . El blackbuck i antílop són animals de presa importants per a ells.
Pel que fa a la mida, el llop indi és de mida mitjana, però de pes prim. Oscil·la entre 22 i 28 polzades a les espatlles i una longitud de 41 a 57 polzades de llarg. Els mascles són més llargs que les femelles per peu de la mateixa alçada. Pesen uns 17-25 kg i els mascles són més pesats que les femelles.

El llop interior d'Alaska, també conegut com el llop del Yukon, és originari del bosc boreal, les zones alpines i la tundra al voltant de l'interior d'Alaska, la Colòmbia Britànica, els Territoris del Nord-oest i el Yukon. Entre l'any 1983 i l'actualitat s'han implantat diversos programes de recuperació per gestionar i controlar la població d'aquests llops i estudiar l'impacte de la seva presència sobre altres espècies del seu entorn.
Hi ha estimacions de 5.000 llops al Yukon, i viuen en manades d'uns 7-9 llops. El pelatge d'aquests llops pot variar de tons negres o blancs, però més comunament són de color broncejat o gris.
D'acord amb la Departament de Medi Ambient del Yukon , aquests llops fan uns 85 cm d'alçada (33,5 polzades) i pesen entre 30 i 50 kg. No obstant això, el pes d'aquests llops en diferents reserves i parcs pot ser diferent. En tots els exemples, la mitjana és d'entre 32 i 56 kg, i els mascles són més pesats que les femelles.
Hi ha exemples de casos individuals que pesen més de 80 kg a Alaska, però això està molt per sobre de la mitjana. El llop interior d'Alaska sembla mesurar uns 150 i 196 cm de llarg, el que el converteix en una de les subespècies més grans. D'acord amb la Departament de Peix i Caça d'Alaska , la majoria dels exemples a l'interior d'Alaska, pesen entre 85 i 115 lliures (38,6-52,3 kg), de manera que varia lleugerament entre els territoris.

Històricament, Llops vermells s'estenia per tot el sud-est dels Estats Units des de Pennsilvània fins a Florida i fins a l'oest de Texas. Avui, els únics llops vermells salvatges deambulen pel refugi del riu Alligator i pel refugi nacional de vida silvestre dels llacs Pocosin al nord-est de Carolina del Nord. Aquest és un altre llop el llinatge del qual encara es debat en funció de quin model d'evolució competidor es creu (models d'evolució de dues o tres espècies).
Els adults poden mesurar entre 136 i 160 cm (53,5-63 polzades) de llargada, amb els mascles de llops vermells normalment una mica més grans, amb una mitjana de 55-65 polzades. Tenen una alçada a l'espatlla de 24-26 polzades (61-66 centímetres) i un pes de 40-80 lliures (18-36 quilograms). Els mascles pesen de mitjana al voltant de 60 lliures i les femelles 50 lliures.
El llop vermell té un pelatge vermellós llis, un front gris platejat, marques més fosques a les potes blanques i un ventre de color crema. El llop vermell té orelles llargues i potes llargues.
Són les espècies més rares i en perill d'extinció de totes les espècies de llops, i gairebé van ser caçades a la vora de l'extinció l'any 1980. El Servei de Peix i Vida Silvestre dels Estats Units va reunir menys de 20 llops vermells purs per ser criats en captivitat. Tot i que es van declarar extingits en estat salvatge l'any 1980, afortunadament hi havia prou animals en captivitat el 1987 per començar un programa de reintroducció.
Actualment hi ha 30 organitzacions implicades en el programa de cria i reintroducció en captivitat per salvar les espècies i retornar-les a la natura. Al món n'hi ha al voltant de 300, i 207 d'aquests viuen en captivitat.

Els llops poden ser un lloc força rar a l'Europa occidental, ja que la majoria han estat caçats fins a l'extinció. El llop ibèric és una excepció, i viu a les zones del nord de la península Ibèrica d'Espanya i Portugal. Una vegada van compartir un territori amb una subespècie recentment extingida anomenada gos. l.upus deitanus , però fa gairebé 100 anys que no es veu aquest llop.
El llop ibèric és més prim que el seu veí més proper, el llop euroasiàtic, i també es pot identificar per marques negres a les potes davanteres, l'esquena i la cua. Aquests llops també tenen marques blanques als llavis superiors i un pelatge de color gris clar a vermell marró. Diverses fonts al llarg de les dues últimes dècades, identifiquen el llop ibèric amb un pes d'uns 22-56 kg, i els mascles són molt més grans que les femelles. Les femelles no solen pesar més de 35 kg.
Pel que fa a la mida, el llop ibèric fa, de mitjana, entre 28 i 36 centímetres d'alçada a les espatlles i entre 44 i 56 centímetres de llarg des del morro fins a la cua. Els comptes anteriors detallaven un llop més llarg però menys alt, però les mesures recents tenen en compte més dades.
Eren considerades una ‘plaga’ a Espanya, fins als anys setanta i eren caçades com a trofeus reduint la població fins als 400 individus. El 2003, les xifres s'havien recuperat a uns 2.000 individus, i ara la caça està prohibida tant a Espanya com a Portugal. Estan catalogats com a vulnerables i la interacció humana, especialment la caça il·legal continua sent un problema per al llop ibèric.

El llop de la tundra d'Alaska viu al llarg de la regió costanera de la tundra del nord d'Alaska. De vegades també s'anomena llop de terra erm, que també està en relació amb la regió de la tundra on viu. En estat salvatge, poden viure en manades de fins a 20 animals, i hi ha exemples d'aquest llop també guardat en programes de captivitat i zoològics. És un altre món remot del qual es coneixen detalls limitats.
Hi ha informes sense referència d'aquests llops que mesuren entre 50 i 64 de llargada i entre 80 i 176 lliures de pes, però aquests números són difícils de confirmar. Altres informes tenen els llops d'uns 36,7-49 kg (81-108 lliures) de pes, 44-54 polzades (111,7-137,1 cm) de llarg i uns 36 polzades (90 cm) d'alçada, però a totes les fonts, les primeres dades sembla ser el més acceptat. Els mascles poden ser molt més pesats que les femelles.

També conegut com el llop de la vall de Mackenzie i un aspirant a la subespècie de llop més gran del món. El llop del nord-oest es pot trobar al nord-oest dels Estats Units, Alaska i l'oest del Canadà, especialment, com el seu nom indica, al voltant de la vall del riu Mackenzie.
Aquests llops tenen un pelatge arbustiu i orelles curtes, útils en el clima fred. També tenen el nas gruixut i el cap rodó. Aquestes característiques el diferencien clarament de la següent subespècie més gran, el llop eurasiàtic.
No es considera que estigui en perill d'extinció, i s'ha reintroduït a algunes zones, especialment al parc nacional de Yellowstone per substituir els llops grisos que abans habitaven el parc però que ara ja desapareixeran! Els llops tenen un paper vital a Yellowstone com a espècie clau.
El llop del nord-oest pot variar de mida i pes segons la ubicació. Els que viuen més al nord són més grans que els que habiten les zones més baixes. En un estudi d'àrea, se sap que arriben als 45-72 kg per als mascles (99 i 159 lb) i de 36 a 60 kg per a les femelles. (79 a 132 lb) Mentre que a Yellowstone semblen una mica més petits, arribant a uns 50 kg per als mascles i 40 kg per a les femelles.

El llop africà, de vegades anomenat llop daurat africà, és una espècie de cànid que es troba separada del llop gris, tot i que comparteix una ascendència genètica significativa. És una espècie diferent amb 6 subespècies regionals diferents. Les poblacions de llops africà són natives del nord d'Àfrica, així com de les zones de l'est i l'oest al nord i inclòs el Sahel.
Fa poc es va demostrar (el 2015) que el llop africà era una espècie autònoma ( Un gos llop ) amb subvariants, en lloc d'una subespècie africana del xacal daurat ( Canis aureus lupaster ). Aquest debat portava uns 200 anys en marxa. Els estudis genètics mostren que la seva ascendència és predominantment una barreja del llop gris i el llop etíop.
Tot i que comparteix una mida similar al xacal daurat, té diferents marques, orelles més llargues i el seu musell i el front tenen una forma diferent. En general, són més petits que els xacals africans, però més grans que algunes de les espècies més petites de llop gris. La mida també varia molt d'una regió a una altra, entre les diferents subespècies. Però, en general, fan una mitjana d'uns 40 cm d'alçada a les espatlles i de 7 a 15 kg (15 a 33 lb) de pes. Molt més petit que els llops de l'àrtic.

El llop algerià té un pelatge més fosc que altres llops africans, amb tres marques d'anells foscos diferents a la cua. És un llop petit, de mida semblant a una guineu vermella. Les dades són escasses per a la mida precisa d'aquesta subespècie, però tan semblant a la guineu vermella , faran uns 40 cm d'alçada a les espatlles (semblant a altres subespècies), uns 7-14 kg de pes i uns 45-90 cm de llarg.

El llop senegalès encara es coneix de vegades com el xacal gris, malgrat la seva recent classificació com a subespècie de llop. Té una forma semblant al llop egipci, però amb un pelatge més clar -el més destacable a l'esquena- i un musell més afilat. Aquests llops són originaris del Senegal a l'Àfrica occidental.
L'espècie no està àmpliament estudiada, i hi ha dos informes contradictoris que esmenten les dimensions. Un, escrit al voltant del tombant del segle XX, afirma que és més petit que el llop egipci, mentre que un relat anterior el descriu com una polzada més alt a l'espatlla i diversos polzades més llarg que el llop egipci.
Per la dimensió física que s'ha pres d'aquesta subespècie, sabem que, pels exemples mesurats, fan unes 15 polzades (38 cm) d'alçada a l'espatlla i unes 14 polzades des del cap fins on el cos es troba amb la cua. La cua afegeix altres 10 polzades per a una longitud total de 24 polzades (61 cm).

El llop Serengeti és originari del nord de Tanzània i Kenya. Això és tan al sud com la subespècie de llop africà. És possiblement la subespècie més petita i té un pelatge més clar que els seus cosins del nord. De vegades es coneix com el llop d'Àfrica oriental, o per l'alternativa 'Serengeti Jackal' per aquells que creuen que està molt més a prop del xacal que del llop.
El llop del Serengeti es va considerar una subespècie separada el 1914, i la seva taxonomia va canviar de xacal a la subespècie de llop el 2015. Es documenta poc sobre aquesta subespècie, però hi ha algunes fotos disponibles, la majoria de les quals encara actualment es refereixen a l'animal com a xacal.

Probablement la més estesa de les subespècies, el llop egipci es pot trobar a tota la gamma d'Àfrica occidental, nord i oriental. Aquests llops comparteixen un límit territorial amb el llop senegalès, però normalment sortiran al capdavant de qualsevol disputa.
Són més foscos que el llop senegalès i són la variant més semblant al llop gris dels llops africans. Tenen el cos gruixut i pesat, amb potes llargues i orelles curtes. Té l'esquena més fosca, les extremitats groguenques i el pelatge clar al voltant de la boca.
Pel que fa a la mida, de nou no hi ha gaire material de primera mà ni acadèmic per continuar. Un compte de la San Diego Zoo , basat en mesures de 1999 ( quan el llop egipci es considerava de vegades una subespècie del llop gris ) suggereixen un pes corporal de 10-16 kg i una longitud de 53-65 polzades (134-166 cm) inclosa la cua. Altres relats especulatius suggereixen unes dimensions de 16 polzades (40,6 cm) d'alçada a les espatlles i 50 polzades de 127 cm de llarg, que poden alinear-se amb el compte anterior si s'exclou la cua.
El llop de Somàlia, conegut anteriorment com el xacal abissí, és originari dels països de l'Àfrica oriental d'Eretria, Etiòpia i Somàlia, especialment al voltant de les zones costaneres de la Banya d'Àfrica. Aquests llops es consideren una espècie nana, que mesuren només 12 polzades (30 cm) d'alçada a les espatlles. Aquests detalls, però, es basen en dades de més de 100 anys i no hi ha molta informació nova per continuar des d'aleshores.
No s'han fet estudis amplis sobre aquesta subespècie, però sabem que és petita, té un pelatge clar, de color gris groguenc, amb les parts inferiors blanques. Les potes i el musell tenen un color més groc. No hi ha cap llista de la UICN per a aquesta subespècie.
El llop variegat, també es coneix de vegades com el llop nubi, i és originari del Sudan i Somàlia a l'Àfrica oriental. Té un pelatge gris pàl·lid, amb taques d'un negre espessat i pebre.
A diferència de molts altres llops, el llop abigarrat viu de petites preses (mamífers i ocells) i viu en regions rocoses, de vegades muntanyoses de fins a 5000 peus.
És un llop més petit que la subespècie egípcia, semblant més a un xacal que al llop gris tradicional. Les dades suggereixen que el llop variegat mesura uns 15 polzades (38 cm) a les espatlles i 40 polzades (102 cm) de llarg, però no està clar si això inclou la cua.

El Llop de crins sembla més un gos gran que un llop. És el cànid més gran d'Amèrica del Sud i la seva distribució inclou el sud del Brasil, Paraguai, Perú i Bolívia a l'est dels Andes. El llop de crinera és l'única espècie del gènere Chrysocyon. La població més gran es troba al Brasil, i es creu que només n'hi ha 5.000 fora del país.
El llop de crinera apareix com una creu entre diferents espècies: el cap i el color d'un llop, les orelles grans d'un gos de caça africà i el cos d'una hiena. Alguns pensen que el llop sembla una barreja entre un llop i una guineu. Sovint s'ha descrit al llop criner com una 'guineu vermella sobre xanques'.
Mentre que l'espècie de llop gris pot contenir els llops més grans en massa, el llop de crinera és la més alta de les diferents espècies. Fan uns 88-90 cm d'alçada a l'espatlla, amb un marc esvelt i esvelt. L'adult mitjà pesa entre 20 i 30 kg (44-66 lliures) amb una estructura molt més lleugera que els llops del nord. Des del morro fins a la cua, la guineu amb crins pot arribar a unes 56-57 polzades (142-145 cm). La cua afegeix aproximadament un terç de la longitud total.

El Llop etíop , que rep una varietat d'altres noms, és un dels cànids més rars i en perill d'extinció. Els nombrosos noms reflecteixen la incertesa anterior sobre la seva posició taxonòmica, però ara es creu que estan relacionats amb els llops del gènere Canis, en lloc de les guineus que s'assemblen.
El llop etíop es troba a les regions afroalpines d'Etiòpia i Eritrea, a uns 10.000 peus (3.000 metres) sobre el nivell del mar. Només queden unes dotze poblacions, que sumen uns 450 adults.
Aquests llops tenen el musell més llarg i les dents més petites que altres espècies. Els mascles etíops són significativament més grans que les femelles, amb un pes de 33 a 42 lliures (15 a 19 quilograms) i les femelles de 24 a 31 lliures (11,2 a 14,15 quilograms). Són significativament més petits que els tipus de llop gris del nord.
Les seves potes són relativament llargues. El seu color corporal és un marró vermellós general amb la part inferior, les potes i les marques blanques a la cara. Les cues tupidas dels llops etíops són blanques a la base i negres a la punta.

Actualment, es creu que el llop groller va ser el llop més gran que hagi existit mai. Tot i que més grans que els llops grisos que existeixen avui, no eren 'gegants' per cap tram de la imaginació. Van viure durant les èpoques del Plistocè superior i de l'Holocè (fa entre 129.000 i 11.700 anys). Pesaven al voltant de 150 lliures (68 kg) de mitjana i tenien dents més grans i potes més grans que els llops grisos d'avui.
L'espècie de llop més gran d'avui, és el llop del nord-oest, i possiblement el llop interior d'Alaska, que són de mida molt similar. El llop del nord-oest pesa de mitjana uns 60 kg de pes entre gèneres i pot mesurar fins a 7 peus de llarg!
El llop gris àrab és la subespècie més petita de Canis Lupus amb uns 20 kg de pes. Però hi ha llops africans més petits (Canis Lupaster), que poden pesar fins a 7 kg.
Els nadons de llop (subespècie de llop gris) pesen al voltant d'1 lliure quan neixen, però els cadells de llop africà probablement són més petits. Els nadons de llop creixen ràpidament, al voltant de 2,5-3,5 lliures de pes per setmana!