Stout

Seleccioneu El Nom De La Mascota







  Stout

El Stout (Mustela erminea) és un petit mamífer de la família Mustèlids que també inclou altres mosteles , visó, llúdrigues , fura, teixons , turons , el llopó , les martes, la tayra, el pescador i les mofetes. L'armino també es coneix com la mostela de cua curta i l'ermini. Els armilles es troben a tota la Gran Bretanya continental en una varietat d'hàbitats.

Els armilles estan absents dels països mediterranis i del sud d'Europa. Es consideren els mustèlids més estesos. S'estima que la població d'armels abans de la temporada de reproducció és de 462.000 adults.

Descripció de l'armel

L'armino té una longitud mitjana del cap i del cos d'entre 16 i 31 centímetres i els armils a Gran Bretanya poden pesar entre 90 i 445 grams. Els mascles solen mesurar 29 centímetres amb una longitud de cua d'11 centímetres i les femelles uns 26 centímetres amb una longitud de cua de 9 centímetres. Els arminis masculins són més grans que les femelles.

  Stout

L'aspecte d'un armil és semblant al d'una mostela, tot i que el armil és considerablement més gran i té una punta negra distintiva a la cua. Els armilles tenen un cos i un coll llargs, esvelts i cilíndrics, potes curtes i una cua llarga.

El seu pelatge és de color marró castany a l'estiu, amb les parts inferiors més clares. A l'hivern, a les regions del nord d'Amèrica del Nord i a les zones de la tundra, el seu pelatge es torna més gruixut i es torna blanc, és aquí quan se'ls coneix com a ermini o 'en ermini'. En totes les estacions l'armino té una punta negra a la cua. La punta negra probablement serveix com a esquí per als depredadors, que inclourien gairebé qualsevol carnívor prou gran per menjar-se un armin com ara teixons , gats, llops , guineus , llopissos i algunes aus rapinyaires.

Els armilles tenen un bon sentit de la vista, l'olfacte i l'oïda, que utilitzen per ajudar-los a caçar. Els armilles són molt àgils i bons escaladors i poden agafar ocells joves d'un niu. També són nedadors forts, capaços de creuar grans rius. Els armils femenins s'anomenen gosses, femenines o grenyes i els mascles s'anomenen gossos, bucs, jacks o hobs. Els armilles dels nadons s'anomenen kits. Un grup d'arminos s'anomena 'caravana'.

  Un armiño

Hàbitats d'armino

Els ermelins prefereixen els aiguamolls, els aiguamolls a prop dels boscos, les granges de les terres baixes, la costa o les muntanyes com a hàbitats adequats. On hi ha aliments adequats, es troben en una àmplia gamma d'hàbitats de boscos de terra baixa i fins i tot de ciutats.

Els armilles fan nius d'herba i fulles en troncs buits, turons de talp, parets, bancs, caus, escletxes de roca (parets de pedra seca per exemple) o matolls. L'armino femella és territorial a l'època de reproducció, però, els armins mascles no ho són.

Dieta de l'armel

Els armilles són en gran part carnívors i la seva font principal d'aliment és el conill , tot i ser moltes vegades el seu propi pes, complementat amb petits rosegadors, (com ara voles i ratolins ), llebres i ocells. També menja insectes , peix, rèptils , amfibis i invertebrats. Quan escasseja el menjar, menjaran carronya (canalles d'animals morts). És un enfilador d'arbres molt hàbil i, com un esquirol, pot baixar un tronc de cap.

L'armino és capaç de matar animals molt més grans que ell mateix. Quan és capaç d'obtenir més carn de la que pot menjar, es dedicarà a 'matar excedents' i sovint emmagatzema l'aliment addicional per a més tard. Els armilles maten les seves preses amb una mossegada a la part posterior del coll i poden viatjar fins a 8 quilòmetres en una caça. Els armilles són depredadors ferotges i poden moure's a velocitats de 20 milles per hora quan cacen.

A la majoria de les zones en què coexisteixen armilles i mostelles, la mostela generalment pren preses més petites i l'armino una mica més gran. Els arminis mascles més grans solen prendre preses més grans que les femelles.

Comportament de l'armel

L'armino és territorial i intolerant amb els altres de la seva distribució, especialment amb altres del mateix sexe. L'armino normalment utilitza diversos caus, sovint extrets d'espècies de presa. Normalment viatja sol, excepte quan s'aparella o és una mare amb descendència més gran.

La comunicació de l'hermino es produeix principalment per l'olor, ja que l'hermino té un sistema olfactiu sensible (relacionat amb el sentit de l'olfacte). Com a resultat, gran part d'aquesta comunicació es troba a faltar pels observadors humans. Tanmateix, es creu que els armils identifiquen les femelles en estro per l'olor i també pel sexe, la salut i l'edat de les preses.

Alguns tipus de rosegadors, com ara els campanyls, s'han contraadaptat en poder aturar la reproducció (la qual cosa fa que les femelles siguin més lentes i més fàcils d'atrapar) si fan olor d'armino. La resolució visual dels armils és inferior a la dels humans i la visió del color és deficient, tot i que la visió nocturna és superior. La informació tàctil la presenten les vibrisses, o bigotis. Quan s'alarma, un armin pot alliberar una poderosa olor almesc de les seves glàndules anals.

  Abric d'hivern d'armino

Reproducció d'armel

Els armilles s'aparellen de maig a juny seguit d'un període d'implantació retardada. L'aparellament es produeix durant l'època de reproducció amb múltiples parelles i sovint és forçat pel mascle, que no ajuda a criar les cries. La implantació de l'òvul fecundat a la paret de l'úter es retarda durant 280 dies, però el període de gestació després d'aquest és només de 21 a 28 dies, de manera que les cries neixen d'abril a maig de l'any següent. Tot i ser un animal tan petit, la gestació de les armilles es troba entre les més llargues registrades per als mamífers (11 mesos) a causa de la implantació retardada.

Les femelles de armilles produeixen 1 camarada de 5 a 12 cries per any. Els joves s'anomenen 'kits'. Les cries es deslleten a les 5 setmanes i són totalment independents i poden matar les seves pròpies preses a les 12 setmanes. Els arminis mascles de vegades s'aparellen amb les femelles joves al niu, de manera que queden embarassades abans fins i tot de deixar les seves mares. L'esperança de vida mitjana d'un armin és d'1 a 1,5 anys, però, poden viure fins als 7 anys.

Estat de conservació de l'armel

Els armilles són relativament comuns i, per tant, no estan classificats com a perill d'extinció. Tanmateix, els principals perills per a l'armino són la fam a l'hivern, la depredació de carnívors més grans i la mort a les carreteres.