The Pitbull Lab Mix - Guia completa del propietari
Races de gossos / 2026

L'equidna és més conegut per la seva sorprenent biologia. Com l'ornitorinc, aquest mamífer inusual pon ous i alleta les seves cries.
L'equidna i ornitorinc són els únics membres d'un grup primitiu de mamífers coneguts com a monotremes. Els equidnes són sense dents i s'alimenten gairebé exclusivament de formigues i tèrmits. Exposen les galeries de tèrmits trencant nius oberts amb les seves fortes potes davanteres o el musell o excavant a terra. A continuació, extreuen els tèrmits, que s'adhereixen a la seva llengua llarga i enganxosa.
Quan es molesta, l'equidna s'enrosca en una bola espinosa per protegir la seva part inferior suau, o bé clava el seu ventre a terra, de manera que només les espines queden exposades.
Les espines llargues cobreixen el cos i la pell està present entre elles. Aquestes criatures de moviment lent tenen un front bulbós i un musell llarg per recollir el seu menjar. Els mascles tenen un esperó al turmell de la pota posterior però, a diferència del de l'ornitorinc, no és verinós.
Estan equipats amb una llengua llarga i enganxosa que s'estén potser 17 centímetres més enllà de l'extrem del musell.
Els equidnes estan àmpliament distribuïts per tot el australià continent i Tasmània. Encara que no es veuen habitualment, no es consideren amenaçats.
Es poden trobar a qualsevol lloc amb una bona oferta de formigues i tèrmits. Viuen en una gran varietat d'hàbitats, des de cims muntanyosos freds fins als deserts. Afronten el clima molt fred hivernant i eviten la calor extrema refugiant-se en caus o altres refugis.
Els equidnes solen ser solitari . Tanmateix, durant l'època de reproducció entre juliol i agost desprenen una forta olor que pot ajudar a anunciar la seva presència al sexe oposat.
Durant aquest temps, diversos mascles poden seguir una sola femella en un 'tren' fins que estigui a punt per aparellar-se. Unes dues setmanes després de l'aparellament, un únic ou de closca tova es diposita directament a la bossa i eclosiona després de 10 dies.
Com que l'equidna no té tetines, el nadó s'aferra als pèls especialitzats dins de la bossa, on succiona la llet que supura de les glàndules mamàries de la mare.
La cria inicialment petita té una taxa de creixement increïble, augmentant el seu pes corporal fins a 500 vegades en els primers 45 dies de vida. Completament sense pèl quan neix, la cria està coberta d'espines curtes quan surt de la bossa.
Quan es fa massa gran i punxegut per portar-lo, el criat serà col·locat en un cau al qual la mare torna cada cinc o sis dies per mamar. Aquí roman fins a uns sis mesos.
Els dingos i les goannes de tant en tant mengen equidnes. La seva relativa abundància a les grans illes lliures de guineus com l'illa Kangaroo al sud d'Austràlia suggereix que la guineu pot ser un depredador important.