Elefant africà

Seleccioneu El Nom De La Mascota







Font de la imatge

Els elefants africans Elefant africà , (Loxodonta Africana), també es coneix com a 'elefant africà'. Tant l'elefant africà com el Elefant forestal africà generalment s'han classificat com una sola espècie, coneguda simplement com l'elefant africà. Tanmateix, l'elefant de bosc africà resideix a les selves tropicals i l'elefant de bosc africà viu a les sabanes, per tant, de vegades s'anomena 'elefant de la sabana'.

Característiques de l'elefant africà

El coll d'un elefant africà és bastant alt i s'inclina cap a l'esquena recta. Els elefants africans són més arrugats i tenen orelles molt més grans que l'elefant asiàtic. En contrast amb el front que sobresurt dels elefants asiàtics, el front dels elefants africà és pla, sense cap protuberància i baixa suaument cap a la seva trompa. El seu llavi inferior és curt, ample i arrodonit i tant els elefants africans femenins com els mascles tenen uns ullals gruixuts i corbats cap endavant. Els elefants africans també són de mida més gran en comparació amb els elefants asiàtics mascles i femelles.

El pes més gran dels elefants africans registrat era de més de 9 tones i feia més de 12 peus d'alçada a l'espatlla. El pes mitjà dels elefants africans és de fins a 7 tones, aproximadament l'equivalent a 78 mascles humans adults que pesen una mitjana de 90 quilos cadascun.

Els elefants africans tenen 4 ungles als peus davanters i els posteriors 3, igual que l'elefant asiàtic, però, els elefants africans tenen 2 dits prensils a la punta de la trompa mentre que l'elefant asiàtic només en té un.

Els elefants africans reben el nom de les crestes amb forma peculiar de les seves dents molars. Les crestes de les dents d'un elefant africà són més gruixudes i menys que les de l'elefant asiàtic.

Aquí hi ha alguns fets sobre l'anatomia d'un elefant africà:

  • Cor i fetge: El cor de l'elefant pesa 22 quilos i circula uns 450 litres de sang. La 'neteja' interior la realitza un fetge de 77 quilos.

  • Aigua i tronc: Per beure els seus 9 litres d'aigua alhora, l'elefant utilitza la seva trompa que pesa 113 quilos.

  • Llengua: Ajudar al procés de deglució és una llengua d'elefant de 12 quilos.

  • Aliments i intestins: Els aproximadament 250 quilos d'aliment que es mengen cada dia passen per 18 metres d'intestí. Finalment es transforma en uns 100 quilos de fem d'elefant al dia. Els elefants africans són herbívors. La seva dieta varia segons el seu hàbitat. Els elefants que viuen als boscos, deserts parcials i pastures mengen diferents proporcions d'herbes i fulles d'arbres o arbustos. S'ha registrat que els elefants que habiten a la vora del llac Kariba mengen vegetació submarina.

  • Digestió: Els elefants només digereixen al voltant del 40% del que mengen i, per tant, necessiten gastar dos terços de cada dia menjant.

  • Gas: Un elefant 'allibera' 2.000 litres de gas metà al dia.

  • Pell: La pell d'un elefant pesa entre 450 i 750 quilos.

  • Cua: La cua d'un elefant pesa 11 quilos.

  • Lluita: La baralla més llarga registrada entre dos elefants es va registrar a les 10 hores i 56 minuts.

  • Matriarca: Els ramats d'elefants estan formats per femelles i cries. Un ramat està dirigit per una matriarca (àvia). Quan els mascles joves van arribar a la maduresa, són expulsats pel ramat. Els elefants toros s'uneixen al ramat només per aparellar-se.

  • gestació : La gestació d'un elefant (de la concepció al naixement) és de 23 mesos. El període de gestació acostuma a ser una mica més llarg que al Elefant asiàtic .

  • So: La major part de la comunicació entre elefants es produeix a un nivell de so infra.

  • Anomenada: S'estima que una àrea de 50 quilòmetres quadrats s'omple amb una 'crida' particular d'elefant en so infra. Això podria augmentar fins a uns 300 quilòmetres quadrats al capvespre a causa de les temperatures més baixes.

  • Ulls : Els ulls d'un elefant són molt petits en relació amb el seu cap. L'ull conté molt pocs fotoreceptors i no poden veure molt bé més enllà d'uns pocs centenars de peus.

  • Velocitat: Un elefant pot caminar bastant ràpid i carregar encara més ràpid.

  • Sense saltar: Els elefants no poden saltar.

  • Natació: Els elefants els encanta l'aigua i són excel·lents nedadors.

  • Tronc: Una trompa d'elefant és la més versàtil de totes les creacions de mamífers que s'utilitza com a eina de nas, braç, mà i polivalent. És prou potent com per matar un lleó d'un sol cop, però els lòbuls semblants als dits al final són prou hàbils per treure una ploma del terra.

  • Músculs del tronc: El tronc és desossat i està format per uns 40.000 músculs.

  • Ullals: Els ullals dels elefants són dents incisives superiors allargades, que creixen contínuament al llarg de la vida dels elefants. No sempre són una coincidència exacta, ja que això depèn de quin bàndol afavoreixin com els humans esquerres i dretans.

  • Orelles: Les orelles d'un elefant estan cobertes de venes, que formen patrons diferents i únics que es poden utilitzar per identificar individus, com les empremtes dactilars humanes. Les orelles d'un elefant estan plenes de vasos sanguinis i, quan es baten, baixen ràpidament la temperatura corporal dels animals. Aquesta sang que circula ràpidament es refreda uns 9 graus Fahrenheit mentre es troba a l'orella dels elefants.

L'elefant africà és un animal intel·ligent. Els experiments de raonament i aprenentatge demostren que són els ungulats més intel·ligents juntament amb els seus cosins asiàtics. Això es deu principalment al seu gran cervell.

A la majoria de llocs, l'elefant africà adult no té depredadors naturals gràcies a la seva gran mida, però els vedells (especialment el nounat) són vulnerables a lleons i cocodril atacs i (rarament) a lleopard i hiena atacs.

Estat de conservació de l'elefant de bosc africà

Tot i que l'elefant africà es classifica com a vulnerable, les condicions varien una mica segons la regió a l'est i el sud d'Àfrica.

El 2006, es va documentar una matança d'elefants al sud-est del Txad mitjançant prospeccions aèries. A finals de la primavera i l'estiu de 2006 es van dur a terme una sèrie d'incidents de caça furtiva, que van provocar la matança de més de 100 elefants, als voltants del parc nacional de Zakouma. Aquesta regió té una història de dècades de caça furtiva d'elefants, com una de les Partit dels cinc grans d'Àfrica , fet que ha fet que la població d'elefants de la regió, que va superar els 300.000 el 1970, caigui fins als 10.000 aproximadament actualment. L'elefant africà està protegit oficialment pel govern txadià, però els recursos i la mà d'obra proporcionats pel govern (amb una mica d'ajuda de la Unió Europea) han demostrat ser insuficients per aturar la caça furtiva.

La invasió humana a les zones naturals on es troben els elefants d'arbustos o adjacents a aquestes ha portat a investigacions recents sobre mètodes per allunyar de manera segura grups d'elefants dels humans, inclòs el descobriment que la reproducció dels sons enregistrats d'abelles enfadades de la mel és notablement eficaç per provocar la fugida dels elefants. una àrea.