Elefant forestal africà

Seleccioneu El Nom De La Mascota







El Elefant forestal africà (Loxodonta cyclotis) es considerava fins fa poc una subespècie de la Elefant de Bush africà (Loxodonta africana). No obstant això, la recerca recent sobre l'ADN ha donat els resultats que en realitat hi ha tres espècies principals d'elefants: les dues espècies africanes (Loxodonta Africana) i (Loxodonta cyclotis) i la Elefant asiàtic (indi). (L'elefant més gran).

Normalment es consideren poblacions diferents d'una mateixa espècie.

Els elefants nord-africans coneguts com els 'elefants de guerra d'Anníbal' eren possiblement una quarta espècie ara extinta o una subespècie de l'elefant del bosc.

Els criptozoòlegs sovint s'assumeixen que els controvertits elefants pigmeus (Loxodonta pumilio) de la conca del Congo són una altra espècie separada (aquell que estudia animals que queden fora dels catàlegs zoològics contemporanis), però probablement són elefants forestals la petita mida i/o la maduresa primerenca és a causa de les condicions ambientals.

Descripció de l'elefant forestal africà

Les diferències notables entre les dues espècies africanes inclouen la mandíbula llarga i estreta (mandíbula) dels elefants africans del bosc (els elefants africans són curts i amples), les seves orelles arrodonides (les orelles d'un elefant africà són més punxegudes), diferents ullals i la seva mida. en conjunt és considerablement més petit que els elefants africans més grans de les sabanes africanes.

L'elefant masculí de bosc africà rarament supera els 2,5 metres (8 peus) d'alçada, mentre que l'elefant africà del bosc acostuma a mesurar més de 3 metres (poc menys de 10 peus) i de vegades gairebé 4 metres (13 peus) d'alçada.

Fa temps que se sap que l'ivori de l'elefant forestal africà és especialment dur, amb un to rosat i més recte (mentre que el de Elefant de Bush africà és corbat).

L'elefant de bosc africà té, com el elefant asiàtic , quatre claus als peus posteriors i cinc claus als peus davanters (que és més ungles que l'elefant africà d'arbustos que té quatre claus davanteres i tres claus als peus posteriors).

Dieta de l'elefant forestal africà

Els elefants africans del bosc sobreviuen amb una dieta d'herbes i arbres o fulles d'arbustos i grans quantitats d'aigua.

Hàbitat de l'elefant forestal africà

Els elefants africans del bosc es troben a les selves tropicals i subtropicals de les terres baixes i als boscos de l'Àfrica central occidental.

Reproducció de l'elefant forestal africà

Un elefant del bosc africà mascle toca una femella per veure si està preparada per aparellar-se. Un període de gestació (embaràs) d'elefants dura uns 22 mesos (630-660 dies), el període de gestació més llarg de qualsevol mamífer, després del qual normalment neix un vedell. Un vedell orfe sol ser adoptat per una de les femelles lactants de la família o alletat per diverses femelles.

Comportament de l'elefant forestal africà

Els elefants forestals africans viuen en grups socials propers anomenats 'manades'. Un ramat normalment està format per femelles relacionades i la seva descendència. La líder del ramat s'anomena 'matriarca' i sol ser l'elefant femella més antiga i experimentada del ramat.

S'ha descobert que els elefants poden comunicar-se a llargues distàncies enviant i rebent sons de baixa freqüència, un soroll subsònic que pot viatjar a través del terra més lluny del que el so viatja a l'aire. Aquest so el sent la pell sensible dels peus i la trompa d'un elefant, que recullen les vibracions a través del terra.

Estat de conservació de l'elefant forestal africà

Els elefants forestals africans estan classificats com a 'espècies en perill d'extinció'. En general, es creu que les poblacions d'elefants del bosc són més petites i estan més en perill d'extinció que les poblacions d'elefants d'altres llocs d'Àfrica. El 1980 es calcula que hi havia uns 380.000 elefants de bosc, des de llavors la població humana es va duplicar als països boscosos i avui probablement n'hi ha menys de 200.000.

El desembre de 2000 es van formar els ministres de Medi Ambient al Camerun, la República Centreafricana i el Congo, un corredor migratori unit per als elefants, on poden caminar d'anada i tornada per les fronteres entre els països.

Consulteu-ne més animals que comencen per la lletra A