Calamar d'aleta grossa

Seleccioneu El Nom De La Mascota







 Calamar d'aleta grossa Font de la imatge

Calamar d'aleta grossa són a grup de cefalòpodes en el gènere Magnapinna i la família Magnapinnidae. Se sap poc sobre el calamar d'aleta gran, ja que mai no s'han capturat ni mostrejat cap exemplar adult. No obstant això, aquests animals destaquen pels seus braços i tentacles que són extremadament llargs i que es creu que tenen de 4 a 8 m (13 a 26 peus) de llarg.

Actualment, els científics han descrit oficialment tres espècies d'aquests calamars gegants, però potser n'hi ha més. Només més albiraments d'aquests animals únics ens ajudaran a entendre'ls més.

Característiques del calamar Bigfin

Els calamars d'aleta major destaquen dels altres calamars pels seus braços i tentacles extremadament llargs. S'han estimat fins a 15-20 vegades la longitud del mantell, fent que alguns dels exemplars més grans tinguin 8 metres (26 peus) o més. A més, els apèndixs també semblen mantenir-se perpendiculars al cos, creant l'aspecte d'estranys 'colzes'

Com altres calamars, els calamars d'aleta gran tenen vuit braços i dos tentacles, cadascun cobert amb ventoses microscòpiques i enganxosos. Però els braços i els tentacles no es distingeixen entre ells, a diferència d'altres calamars. A més, es creu que els apèndixs tenen poc múscul i probablement depenen del moviment de l'aigua per mantenir la seva postura característica.

Dieta de calamars grans

Se sap molt poc sobre la dieta o el comportament alimentari d'aquests calamars de fons. Els científics creuen que s'alimenten arrossegant els braços i els tentacles pel fons marí i agafant organismes comestibles del terra. També poden utilitzar una tècnica de captura i atrapar el zooplàncton a mesura que passa nedant o xoca amb els seus braços.

Ubicació i hàbitat del calamar Bigfin

Els calamars grans estan àmpliament distribuïts per l'oceà profund del món i poden viure més profunds que qualsevol altre calamar conegut. Viuen a profunditats extremes de prop de 4.800 metres a les profunditats del mar.

S'han vist a la costa de Ghana, Senegal, al sud de Maurici, el golf de Mèxic, Hawaii, a la zona de l'illa Rodrigues, l'oceà Pacífic, l'oceà Índic i fins i tot al voltant d'Austràlia.

Consulteu-ne més animals que comencen per la lletra B