Toco Toucan

Seleccioneu El Nom De La Mascota







Font de la imatge

El Toco Toucan 'Ramphastos toco' és el membre més conegut i més gran de la família dels tucans i es troba habitualment als zoològics. Els tucans Toco viuen a les selves tropicals sud-americanes i a la sabana del Cerrado. Són originàries de: Argentina, Bolívia, Brasil, Guyana, Paraguai, Perú i Surinam. Hi ha 37 espècies de tucans tocos que van des de Mèxic fins a l'Argentina.

Toco Toucan Characteristics

Els tucans Toco tenen un plomatge cridaner amb un cos negre, gola blanca i un anell d'ulls blau o taronja. La seva característica més notable, però, és el seu enorme bec groc amb una punta negra o blava, que sembla pesat però és increïblement lleuger perquè l'interior és buit. Els tucans Toco tenen una mitjana de 25 polzades de llarg, amb el bec que mesuren fins a 8 polzades.

Comportament del tucà Toco

Els becs llargs dels tucans Toco són útils per arribar a coses que d'altra manera estarien fora de l'abast. També s'utilitza per pelar fruites i espantar els depredadors. Els tucans Toco es veuen normalment en parelles o en petits grups familiars. En vol alterna entre un esclat d'aleteigs ràpids amb les ales relativament curtes i arrodonides i lliscament. La nidificació és estacional, però el temps varia segons les regions. El niu normalment es col·loca a l'alçada d'un arbre i consta d'una cavitat, almenys una part de la qual està excavada pels mateixos ocells progenitors. També s'ha registrat nidificant en forats de bancs de terra i nius de tèrmits terrestres.

Els tucans tocs sovint es reuneixen en grans grups i xerren en veu alta i sorollosa, les seves crides es sincronitzen amb els ràpids moviments ascendents del bec.

Toco Toucan Diet

El tucà Toco menja principalment fruita utilitzant el bec, però, ocasionalment també menja insectes, rèptils i ous d'ocells. Els tucans tocs fan el niu i s'allotgen als forats dels arbres.

Toco Toucan Reproduction

El cicle de reproducció de Toco Toucan és anual. Quan es reprodueixen tucans Toco, busqueu arbres caiguts o forats per a llocs de nidificació. Després de l'aparellament, la femella sol posar 2 ous blancs purs uns dies després de l'aparellament.

Les cries eclouen nues i cegues després de 16 a 18 dies i romanen fins a 6 setmanes al niu, ateses pels dos progenitors. Quan dorm, un tucà gira el cap de manera que el seu bec llarg descansi sobre l'esquena, després doblega la seva llarga cua amb cura.

Jugo als tucans com a mascotes

Quan es treuen del niu i s'alimenten a mà com a nadons, poden arribar a convertir-se en animals de companyia. Tanmateix, els tucans Toco requereixen gàbies espaioses per saltar d'anada i tornada a causa de la seva naturalesa activa i necessiten joguines a la seva gàbia per evitar l'avorriment.

La dieta alta de fruites dels tucans de Toco i la sensibilitat a l'hemocromotosi (malaltia d'emmagatzematge del ferro) els dificulten el manteniment del guardià novell. També llancen la seva fruita, de manera que el propietari potencial hauria d'estar preparat per netejar la fruita seca. Els tucans Toco són ocells cars de mantenir.