La millor pinta de curri per a cavalls - Guia de compradors 2022
Altres / 2026

El tauró toro ( Carcharhinus leucas ) és una espècie de tauró que es troba a tot el món en aigües càlides i poc profundes al llarg de les costes i als rius. Aquest tauró viu tant en aigua salada com en aigua dolça, a menys de 100 peus (30 m) de profunditat. Pertanyen a la família Carcharhinidae, els taurons de rèquiem i al gènere Carcharhinus, que també conté 34 espècies més de taurons, inclòs el Tauró de Galápagos .
Els taurons toro reben el seu nom per la forma curta i contundent dels seus musells i pel seu comportament agressiu. Són els tercers taurons més perillosos per als humans, just per darrere del gran tauró blanc i el tauró tigre . Aquesta espècie s'alimenta de peixos ossis i petits taurons, inclosos altres taurons toro i raies. Generalment són un animal solidari, però es poden emparellar breument amb un altre tauró toro per caçar.
La paraula 'Carcharhinus' en el nom científic del tauró toro significa el nas afilat, perquè la majoria dels taurons d'aquesta família, com el tauró tigre, tenen el nas molt punxegut. No obstant això, els taurons toro són una excepció, ja que tenen el nas curt, arrodonit i contundent. La paraula 'leucas' deriva de la paraula grega 'leucos', que significa blanc, i descriu la part inferior del tauró toro.
Actualment, els taurons toro estan catalogats com a gairebé amenaçats a la Llista Vermella de la UICN. Es creu que el motiu de la disminució del seu nombre es deu als humans, especialment a les aigües costaneres poc profundes on resideixen aquests taurons. Això afecta l'hàbitat del tauró i també afecta la seva capacitat de reproducció.

Els taurons toro són taurons grans, normalment mesuren 11 peus (3,5 m) de llarg i pesen al voltant de 500 lliures (230 kg). Aquests taurons són sexualment dimòrfics, les femelles adultes són més grans que els mascles adults.
Els taurons toro tenen el cos robust, amb un musell curt i rom. Tenen grans aletes dorsals a l'esquena, però no tenen una carena interdorsal que recorre l'esquena com ho fan altres taurons. La segona aleta dorsal és més petita que la primera.
Aquests taurons tenen dents molt afilades, de forma triangular i amb una vora dentada. Tenen una força de mossegada de fins a 5.914 newtons (1.330 lbf).
Els adults són de color gris clar a fosc a la part dorsal i blancs a la part ventral. Els joves són de color gris marronós i tenen puntes negres a les aletes pèlviques, segona dorsal, anal i cau.
La vida útil mitjana del tauró és d'uns 32 anys. La vida real d'aquests animals pot dependre de la regió geogràfica. Al sud del golf de Mèxic, es va indicar que poden arribar als 28 anys per a les dones i els 23 anys per als homes. Al nord del golf, els investigadors van trobar que les femelles de tauró toro viuen fins als 24,2 anys i el mascle més gran tenia 21,3 anys.
Se sap que viuen molt més temps en captivitat.
Els taurons toro són carnívors, la seva dieta consisteix principalment en peixos ossis, com ara bagre . També mengen habitualment raies i altres taurons, fins i tot altres taurons toro. Altres preses de les quals s'alimenten inclouen, dofins, sigui tortles , ocells , crustacis , i equinoderms. Els taurons toro no poden sobreviure menjant plantes perquè el seu cos no les pot digerir.
Són alimentadors oportunistes, el que significa que mengen gairebé qualsevol cosa que troben i no són exigents amb el seu menjar. El tauró toro és generalment un caçador solitari, però es combinarà amb un altre tauró toro per caçar si cal. Acostumen a caçar en aigües tèrboles, on és més difícil que les seves preses els vegin venir, i se sap que utilitzen la tècnica del cop i la mossegada per atacar les seves preses.
Els taurons toro acostumen a menjar en ràfegues curtes, però quan el menjar és escàs, poden digerir el seu menjar durant un període de temps molt més llarg per evitar la fam. Si els ataca un depredador, els taurons toro regurgitaran el menjar a l'estómac per escapar. Això és per distreure el seu depredador, ja que el depredador pot anar després del menjar regurgitat en lloc del tauró toro.
Se sap que els taurons toro són de naturalesa força agressiva. Per aquest motiu, poques vegades són populars per mantenir-los als aquaris perquè tendeixen a matar tot el que hi ha al seu entorn.
Els taurons toro són generalment animals solitaris , tot i que s'uniran amb altres toros per caçar. Un grup de taurons se sol anomenar escola, però també es pot anomenar banc.
No tenen molt bona vista, però tenen un gran sentit de l'olfacte que els permet ensumar les seves preses. També tenen un molt bon sentit de l'oïda. Són animals ràpids i poden nedar a una velocitat de 25 milles per hora (40 km/h).
Alguns taurons toro són migratoris estacionals. Els taurons toro que habiten a la costa est dels Estats Units passaran els estius a latituds nord i es mouran de nou cap al sud quan les aigües es refredin.
Els taurons toro són capaços de regular-se per viure en aigua dolça o salada. Poden viure en aigua dolça tota la seva vida, però això no passa, sobretot per les seves necessitats reproductives. Els joves taurons toro abandonen l'aigua dolça on neixen i es traslladen al mar per reproduir-se. Tot i que teòricament és possible que els taurons toro visquin purament en aigua dolça, la principal font d'aliment per als taurons toro resideix a l'aigua salada, de manera que podrien estar en risc de morir de fam.
Poc se sap sobre la reproducció del tauró toro. S'aparellen a finals d'estiu i principis de tardor i són poligínands. Els mascles tenen tendència a mossegar durant la còpula, per això sovint les femelles mostren cicatrius d'aparellament.
Aquesta espècie és vivípar i les cries es transporten en una placenta de sac vitel·lí. El període de gestació sol durar entre 10 i 11 mesos, després dels quals les cries neixen vives i nedant lliurement. L'altre pareix d'1 a 13 cries, anomenades cries, que neixen primer la cua. En néixer, els taurons toro pesen entre 1,5 i 3,0 kg i fan aproximadament 60 i 71 cm de llargada.
Els taurons toro normalment pareixen en aigua dolça o a l'aigua salobre de les desembocadures dels rius d'aigua dolça. No crien les seves cries, però les cries utilitzen les zones de viver als estuaris per protegir-se. Les cries tenen més oportunitats de mantenir-se a salvo dels depredadors a l'aigua dolça, perquè la majoria dels taurons només poden sobreviure en aigua salada i, per tant, no depredaran els joves taurons toro en aquestes zones. També tenen un major subministrament d'aliments en aquests vivers.
Tan bon punt neixen, els cadells comencen a caçar per ells mateixos, menjant peixos petits i crustacis i qualsevol altra cosa que puguin agafar i empassar. Els taurons femelles maduren al voltant de la mida de 160 a 170 cm, i els taurons toro mascles assoleixen la maduresa sexual entre 160 i 165 cm. Les femelles de tauró toro es reprodueixen cada dos anys.

El tauró toro es troba a tot el món, al llarg de les costes dels Estats Units, Mèxic, Amèrica Central i del Sud, Àfrica, Índia i Austràlia. El tauró toro és diàdrom, és a dir, pot nedar entre aigua salada i dolça amb facilitat i, per tant, també es troba a molts estuaris, llacs i rius d'aquests països. Aquests estuaris s'utilitzen com a vivers per als joves taurons.
S'han trobat al riu Amazones a Amèrica del Sud, al riu Mississipí als Estats Units, al riu Brisbane a Austràlia, al riu Tigris a l'Orient Mitjà i al riu Ganges a l'Índia. Els taurons toro són l'única espècie de tauró que pot tolerar períodes prolongats en ambients d'aigua dolça.
Els taurons toro resideixen en aigües tropicals i subtropicals, a una profunditat d'uns 30 m, però poden existir a profunditats de fins a 150 m prop de la costa. Sovint es troben en aigües poc profundes on hi ha els humans, que és el motiu dels atacs comuns dels taurons toro. Alguns taurons toro migren cada any, especialment les femelles preparades per donar a llum, que es traslladen a zones d'aigua dolça.
Els taurons toro es troben gairebé a tot el món, però la UICN els considera gairebé amenaçats. Es desconeix la seva població exacta. Sembla que el nombre de taurons toro s'està reduint, i almenys un estudi ha descobert que els taurons toros no creixen tan grans com abans, la qual cosa probablement es deu a que els més grans es maten.
La principal amenaça per als taurons toro són els humans. Són caçats per la gent pel seu oli, pell i carn. També es poden veure afectats per la interferència humana amb el seu hàbitat, sobretot perquè resideixen en aigües tan poc profundes. Als rius, llacs i estuaris, especialment on resideixen els joves taurons toros, la interferència humana podria estar afectant molt la població d'aquest tauró. El desenvolupament humà a les aigües costaneres i les costes també pot amenaçar els taurons toro.
Els taurons toro es troben a la part superior de la cadena tròfica i, per tant, tenen molt pocs depredadors naturals. No obstant això, se sap que són presa d'altres taurons més grans i ocasionalment cocodrils . Els taurons toro ferits i més petits poden ser atacats per altres taurons toro. El principal depredador dels taurons toro són els humans.
El tauró toro i el petit peix remora ratlla blava (Labroides dimidiatus) tenen una relació mútua. Si el tauró toro està infectat amb paràsits canviarà el seu comportament perquè la remora ho sàpiga. Aleshores, el tauró reduirà la velocitat de natació i nedarà amb el cap aixecat, i la remora s'acostarà i netejarà tot el cos del tauró, les brànquies i l'interior de la boca. Això permet que la remora mengi, però també significa que el tauró toro s'eliminarà dels paràsits no desitjats.
Els taurons toro també són utilitzats pels humans per tenir importància econòmica. Tot i ser molt agressius i menjar tots els altres peixos del tanc, els taurons toro de vegades es mantenen en aquaris i zoològics i poden adaptar-se a la vida en un tanc. La seva naturalesa agressiva sovint els converteix en una atracció popular per als visitants. Els animals també són capturats pel seu oli de fetge, carn i pell, que es poden utilitzar per a una àmplia gamma de cosmètics, cuir i aliments.

Els taurons toro i els taurons toro no tenen moltes similituds, a part del fet que tots dos són taurons. Els taurons toro són molt més petits que els taurons toro, normalment mesuren uns 5 peus (1,5 m), que és menys de la meitat de la mida d'un tauró toro. Els toros també tenen el cos llarg i prim i les 'banyes' prominents al cap, cosa que els dóna el seu nom.
Tots dos animals mengen aliments similars, però els taurons toro són capaços de menjar preses molt més grans que els toros. Una altra diferència és que els taurons toro no són tan agressius com els taurons toro i no són una amenaça per als humans com els taurons toro.
Els taurons toro viuen tant a l'aigua salada com a l'aigua dolça. Això vol dir que viuen tant al mar com als estuaris, llacs i rius. Viuen en zones poc profundes on es poden trobar humans quan neden, per això l'aparició d'atacs de taurons toro és molt més gran que altres espècies de taurons.
Els taurons toro són carnívors i mengen principalment peixos ossis, però també s'alimenten de raies, dofins , sigui turtles, ocells , crustacis i fins i tot altres taurons toro!
Els taurons toro són extremadament perillosos per als humans perquè són força agressius. Juntament amb el gran tauró blanc i el tauró tigre, es troben entre els tres més propensos a atacar els humans. En registres recents, 33 persones han estat assassinades per taurons toro.
La raó de la naturalesa més comuna dels atacs de taurons toro que altres taurons és perquè els humans utilitzen les mateixes masses d'aigua on resideixen aquests taurons. Com que viuen en aigües costaneres poc profundes i llacs i rius, és molt més probable que es trobin amb humans. que altres espècies de taurons.
Aquests animals tampoc tenen molt bona vista i cacen per l'olfacte. Per tant, poden atacar els humans perquè es pensen que són una altra presa! També són territorials i respondran ràpidament als intrusos.