Ocell pardela d'Audubon

Seleccioneu El Nom De La Mascota







  Audubon's Shearwater Font de la imatge

El Pardela d'Audubon , (Puffinus lherminieri) també coneguda com a pardela d'esquena fosca, és una au marina comuna dels tròpics de la família dels procel·lariids. La pardela d'Audubon és un ocell marí de mida mitjana que es veu habitualment des dels iots de les illes Galápagos.

La pardela d'Audubon té una distribució mundial, amb poblacions a més de les Galápagos al Pacífic occidental i central, el mar de Filipines, l'oceà Índic i el Carib (tot i que ja no és present a les Bermudes). La pardela d'Audubon és la més petita de les pardelas que visiten Amèrica del Nord. La població de Galápagos es considera una subespècie endèmica.

De vegades, l'espècie també es coneix com a pardela de Baillon, pardela tropical, pardela de Bannerman, pardela de Mascarena i pardela persa. Aquest ocell pertany a la família dels procel·lariids i al gènere Puffinus.

La pardela d'Audubon té unes 10 subespècies. En un moment o altre s'ha suggerit que diverses espècies constitueixen espècies separades. Per exemple, la població de les illes Galápagos ha resultat ser una espècie molt diferent, aparentment la pardela de les Galàpagos està relacionada amb la pardela de Nadal.

  Audubon's Shearwater

Característiques de la pardela d'Audubon

La pardela d'Audubon pot arribar als 30 centímetres (12 polzades) de llarg i pesar fins a 170 grams, que és aproximadament la meitat de la mida de la pardela més gran. Tot i que hi ha algunes variacions de mida entre les diferents poblacions, tenen una mitjana d'aquesta mida.

L'envergadura de les ales és de 64 a 72 centímetres (25 a 28 polzades), la cua fa uns 8,5 centímetres (3,3 polzades) de llarg, el culmen exposat mesura 3 centímetres (1,2 polzades) o una mica menys i el tars és d'uns 4 centímetres (1,6 polzades). ) de llargada. Sovint manté la cua parcialment estesa i, de vegades, l'aventa quan es mou o planeja, cosa que fa que la mida de l'ocell sigui més notable. Quan es manté tancada, la cua té una mica de forma de falca.

Els mascles i les femelles semblen semblants. Aquests ocells tenen les parts superiors, rectrices i inferiors de color marró negre, mentre que les parts inferiors i el cap per sota del nivell dels ulls són de color blanc. L'iris és fosc, els peus són de color rosa apagat amb un rentat negre i les ungles dels peus negres, i els seus becs són grisos, més foscos cap a la punta i tenen una tonalitat rosada. Es poden confondre amb el Pardela Manx que té cobertes blanques sota la cua.

La vida útil de la pardela d'Audubon

La vida útil de la pardela d'Audubon és d'uns 19 anys.

Dieta

La pardela d'Audubon s'alimenta de petits crustacis planctònics i larves de peixos, que prenen de la superfície, i de petits peixos i calamars, que capturen submergint-se a una profunditat d'uns sis peus.

El comportament de la pardela d'Audubon

La pardela d'Audubon és colonial, nidifica en petits caus i escletxes de les roques i en vessants terrosos d'atols i illots rocosos. Un grup de pardelas es coneix col·lectivament com una 'improbabilitat' de pardela.

No és estrany veure aquests ocells pescant en ramats grans, o en ramats mixtes amb pelicans i capes marrons . Quan vola, la pardela d'Audubon vola baix, generalment romanent a pocs metres de l'aigua. El seu patró típic és alternar entre aleteigs d'ales rígides i lliscaments breus.

Aquests ocells també poden ser sorollosos, tot i que sovint només se senten a les colònies de cria les seves crides i maulliments de nit.

Reproducció

L'època de reproducció de la pardela d'Audubon varia segons la ubicació i la subespècie. S'aparellaran en petits caus i escletxes de les roques. Tots dos pares comparteixen la responsabilitat d'incubar l'ou únic, fent torns d'entre 2 i 10 dies cadascun. L'ou triga uns 50 dies a eclosionar. Els cries es crien durant mitja setmana a una setmana, després del qual els pares el deixaran principalment sol al cau i passaran la major part del temps buscant menjar i alimentant-se. Es trigarà 70 dies a tornar a l'envol. Un cop s'ha volat, un pollet trigarà 8 anys a arribar a l'edat de reproducció.

La pardela d'Audubon jove està coberta de plomes semblants a plomes, que són grises a la part superior i blanques a sota.

Hàbitat de pardela d'Audubon

La pardela d'Audubon abasta l'oceà Índic al nord fins al mar d'Aràbia, al nord-oest i al Pacífic central, al Carib i parts de l'Atlàntic oriental. Aquest ocell es troba principalment en aigües tropicals, però és adaptable i es pot trobar en aigües pelàgiques, costaneres i costaneres.

Migració

A diferència de les pardelas més grans, es creu que les pardelas adultes d'Audubon no vagin gaire o realitzen grans migracions. Tanmateix, els seus ocells joves ho fan abans de reproduir-se, i els ocells de l'oceà Índic occidental poden reunir-se en gran nombre a la zona de surgència del mar Aràbiu.

  L'Audubon's Shearwater

Estat de conservació de la pardela d'Audubon

Tot i que algunes poblacions petites estan amenaçades, l'espècie en conjunt no es considera amenaçada globalment. Està catalogat com a Preocupació Menor per la UICN. A terra, els seus depredadors són gats salvatges, rates i cabres.

Consulteu-ne més animals que comencen per la lletra A