Marmota

Seleccioneu El Nom De La Mascota







  Marmotes

La marmota (Marmota monax), també coneguda com a marmota, pertany a la família Sciuridae i al gènere de les marmotes, que està format per 15 espècies de grans esquirols terrestres. La marmota es troba a Amèrica del Nord, especialment a l'est dels Estats Units, a tot Canadà i a Alaska.

Les marmotes es diferencien de les altres marmotes pel fet que són un animal de terra baixa i no viuen en zones rocoses i muntanyoses. També són molt solitaris, cosa inusual per al gènere, i no creen vincles a llarg termini amb altres individus.

Hi ha molts altres noms amb què es coneix la marmota. Aquests inclouen el mandril, el wood-shock, el porc de terra, el whistlepig, el xiulador, el teixó de fusta grossa, la marmota del Canadà, el monax, el moonack, el weenusk, el monjo vermell i el castor terrestre.

Aquests animals són majoritàriament herbívors i mengen alfals, trèvols i dent de lleó. La marmota és molt important per mantenir un sòl saludable a les zones boscoses i planes i es considera un enginyer d'hàbitat crucial. Gràcies a la seva abundància i a la seva gran varietat, estan catalogades com a Preocupació Menor a la Llista Vermella de la UICN.

Les marmotes poden ser criades en captivitat, però la seva naturalesa agressiva pot suposar problemes. Als Estats Units i Canadà, la celebració anual del 2 de febrer del Dia de la marmota ha donat reconeixement i popularitat a la marmota, durant la qual s'utilitza una marmota per a la predicció del temps i per calcular quantes setmanes d'hivern queden. La marmota i la cerimònia també van obtenir el reconeixement de la pel·lícula de 1993 Groundhog Day, protagonitzada per Bill Murray.

  La marmota

Característiques de la marmota

La marmota és la més gran de la família dels esquirols en el seu rang, mesura entre 41,8 i 68,5 cm (167⁄16 i 2615⁄16 polzades) de longitud total, inclosa una cua de 9,5 a 18,7 cm (33⁄4 a 73⁄8 polzades). ), que és més curta que la d'altres escúrids. Normalment pesen entre 2 i 6,3 kg (4 lb 7 oz i 13 lb 14 oz). Aquests animals són sexualment dimòrfics, amb una mitjana de mascles lleugerament més grans que les femelles.

Les marmotes tenen un aspecte robust i sovint s'aixequen sobre les potes del darrere, fent-los semblar alts. Tenen vint-i-dues dents blanques, cosa que no és característica dels rosegadors, incloses quatre dents incisives, que creixen 1,5 mil·límetres (1⁄16 polzades) per setmana. L'ús constant els torna a desgastar aproximadament tant cada setmana. També tenen les orelles arrodonides i les potes potents i curtes i les urpes amples i llargues que els permeten cavar molt bé.

El color de la marmota varia molt, però va del gris al canyella i al marró fosc. El seu cos està cobert de pèls de guàrdia amb punta blanca que els donen un aspecte grisós. Les seves potes varien de color d'un negre típic a marró fosc, i la seva cua és espessa i també sovint de negre a marró fosc.

Vida útil de la marmota

La marmota té una vida mitjana d'entre 2 i 6 anys en estat salvatge. Les morts solen ser el resultat de la depredació o la malaltia. En captivitat, poden viure fins a 10 anys.

Dieta

Aquests porcs són majoritàriament a herbívor i mengen principalment herbes silvestres i altra vegetació. Això inclou alfals, trèvol, dent de lleó, acedana d'ovella, timoteu, ranúnculo, polze de llàgrima, agrimonia i blat sarraí. També mengen baies i cultius agrícoles, com ara gerds vermells i negres, moreres, plàtan i enciam silvestre.

També mengen animals petits de vegades, com ara larvas, llagostas , cargols i fins i tot cries d'ocell. Tanmateix, no són tan omnívors com molts altres membres dels Sciuridae.

Aquests animals mengen més d'una lliura de vegetació al dia. Són un espècies hivernants i, en comptes d'emmagatzemar menjar, s'omplen per sobreviure a l'hivern sense menjar. A principis de juny, el seu metabolisme s'alenteix i el seu pes augmenta fins a un 100%.

No beuen aigua i obtenen tot el seu líquid dels sucs de les plantes alimentàries.

Les marmotes són diürnes i la seva activitat d'alimentació és més alta durant el matí i la tarda. Normalment s'alimenten en sessions de 2 hores.

  Una marmota

Comportament

Les marmotes són diürnes i són actives durant el dia. Sempre estan alerta quan no són al seu cau, i sovint se'ls veu dretes sobre els seus peus posteriors vigilant el perill. Faran servir un xiulet agut per avisar la resta de la colònia quan hi hagi perill, tot i que són animals poc sociables.

La marmota és territorial i principalment solitària, encara que de vegades es saluden nas a nas. Poden comunicar-se amb altres vocalitzacions, com ara lladrucs baixos, i també utilitzar les seves glàndules aromàtiques.

Les marmotes entren en una veritable hibernació i són una de les poques espècies que ho fan. Sovint construiran un 'caster d'hivern' separat per a aquest propòsit. Hibernen des d'octubre fins a principis de primavera, al voltant de març o abril, a la majoria de zones, encara que a les zones més càlides hibernaran tan sols tres mesos. Alguns companys hibernadors, com ara conills , zarigües , mapaches i mofets , es traslladarà amb marmotes per a l'hivern, hivernant en una de les habitacions de la seva xarxa de caus.

Quan entren en hibernació, la seva temperatura corporal baixa fins a 35 graus Fahrenheit, la seva freqüència cardíaca cau a 4-10 batecs per minut i la seva freqüència respiratòria cau a una respiració cada sis minuts. Els mascles surten de la hibernació abans que les femelles.

Reproducció de la marmota

Les marmotes s'aparellen poc després de sortir de la hibernació. Les femelles són monoestros i l'aparellament es produeix només durant la primavera. Els mascles emergeixen primer de la hibernació perquè puguin establir territoris, jerarquies de domini i buscar parella. Les marmotes són polígines i els mascles tenen múltiples parelles per temporada.

El període de gestació és d'entre 31 i 32 dies i la mida de la camada sol ser d'entre 3 i 5 cries, encara que pot arribar a ser de 9. Les cries de marmota pesen entre 26 i 27 grams en néixer i s'independitzen molt ràpidament i deixen la mare. al voltant dels 2 mesos d'edat.

La marmota madura sexualment als 2 anys, encara que algunes es poden reproduir a l'edat d'1.

Localització i hàbitat

Les marmotes són l'espècie de marmota nord-americana més estesa. Al sud, s'estenen des de l'est d'Oklahoma, el nord de Louisiana, Alabama i Geòrgia fins a Carolina del Nord, a l'est, s'estenen des de Carolina del Nord, al llarg de la costa atlàntica, fins a Labrador, Canadà, i al nord s'estenen des de Labrador fins al sud. Alaska.

Prefereixen el camp obert i les vores dels boscos, en boscos de poca cota, petits boscos, camps, pastures i bardisses. Creen els seus caus en sòls ben drenats i la majoria tenen caus d'estiu i d'hivern. Els caus d'estiu es troben a prop de fonts d'aliments i els caus d'hivern es troben prop de cobertes protectores. La marmota rarament està lluny de l'entrada del cau.

Els caus s'utilitzen per a la seguretat, la protecció, l'aparellament, el son i la cria de cries. El cau està revestit de fulles mortes i herbes seques i sol tenir dues obertures o forats: un per entrar i un altre utilitzat com a espia.

Estat de conservació de la marmota

Les marmotes són comunes a tota la seva distribució i, per tant, figuren com a Preocupació Menor a la Llista Vermella de la UICN.

Tant la seva dieta com el seu hàbit de excavar els converteixen en animals de gran molèstia al voltant de granges i jardins. Menjaran moltes verdures de cultiu habitual i els seus caus també poden destruir els fonaments. En algunes zones, les marmotes són animals de caça i es maten regularment per fer esport, menjar o pelatge.

Depredadors de la marmota

Els principals depredadors de la marmota són coiots , teixons , linces i guineus . Aquests depredadors són perseguidors furtius d'èxit, de manera que poden atrapar marmotes per sorpresa. La marmota també es pot caçar àguiles daurades i grans mussols cornuts.

Les marmotes joves, de menys d'un parell de mesos d'edat, poden ser menjades pel visó americà, els falcons i les serps de cascavell.

Les marmotes escapen dels depredadors retirant-se als seus caus. També utilitzen les seves grans urpes i incisius per lluitar contra qualsevol depredador. També poden pujar als arbres per ajudar a escapar de qualsevol amenaça.