Manatí d'Àfrica Occidental

Seleccioneu El Nom De La Mascota







  manatí Font de la imatge

El Manatí africà (Trichechus senegalensis) és una espècie de manatí i és la menys estudiada de les quatre espècies de sirenis. Les fotos de manatís africans són molt rares. Encara que se sap molt poc sobre aquesta espècie, els científics pensen que són semblants a la Manatís de les Índies Occidentals .

  Manatí d'Àfrica Occidental

Els manatís africans es troben als hàbitats costaners marins i estuaris i als sistemes fluvials d'aigua dolça al llarg de la costa oest de Àfrica des del Senegal Riu al sud fins al riu Kwanza a Angola , incloses les àrees a Gàmbia , Libèria , Guinea Bissau , Guinea , Sierra Leone , Costa d'Ivori , Ghana , Tenien , Nigèria , Camerun , Gabon , República del Congo i República Democràtica del Congo.

Encara que cocodrils i els taurons de tant en tant maten manatís a l'Àfrica, els manatís africans només són amenaces significatives de la humanitat, com ara la caça furtiva, la pèrdua d'hàbitat i altres impactes ambientals.

Característiques del manatí d'Àfrica Occidental

El manatí d'Àfrica Occidental pot arribar a mesurar fins a 4,5 metres (14 peus i 9 polzades) de llargada i pesa uns 360 quilograms (790 lliures).

Dieta del manatí d'Àfrica Occidental

El manatí d'Àfrica Occidental s'alimenta principalment de vegetació. Depèn de la vegetació emergent o sobresortint, més que no submergida. Les poblacions d'alguns rius depenen en gran mesura del creixement de la riba i les de les zones d'estuaris s'alimenten exclusivament de manglars.

A Sierra Leone, els manatís suposadament treuen el peix de les xarxes i consumeixen arròs en quantitats tals que es consideren plagues. Al Senegal i Gàmbia, també s'han trobat restes de closques de mol·luscs a l'estómac.

Hàbitat del manatí d'Àfrica Occidental

Els manatís de l'Àfrica Occidental habiten zones costaneres, llacunes estuarines, grans rius que van des d'aigua salada fins a aigua dolça, llacs d'aigua dolça i els extrems trams superiors dels rius per sobre de les cataractes.

El manatí d'Àfrica Occidental depèn de la vegetació emergent o sobresortint, en lloc de submergida. Les poblacions d'alguns rius depenen en gran mesura del creixement de la riba i les de les zones d'estuaris s'alimenten exclusivament de manglars.

Comportament dels manatís d'Àfrica Occidental

El manatí d'Àfrica Occidental s'alimenta principalment de nit i viatja a la tarda i a la nit. Generalment descansa durant el dia en aigua d'entre 1 i 2 metres de profunditat, de vegades al mig d'un curs d'aigua o amagada a les arrels dels manglars o sota la vegetació natural. El manatí d'Àfrica Occidental fa poca pertorbació a l'aigua mentre neda.

S'han informat moviments estacionals del manatí d'Àfrica Occidental,  en resposta als canvis en el nivell de l'aigua que afecten la disponibilitat d'aliments i/o la salinitat de l'aigua, a diverses zones.

A Sierra Leone, es va informar que aquest manatí està present als principals canals fluvials durant tot l'any, però que es pot produir algun tipus de migració, amb una afluència de nous animals que arriben a la majoria de zones amunt del riu a mesura que comencen les inundacions al juny i al juliol. . Un manatí individual pot viatjar entre 30 i 40 quilòmetres al dia (entre 19 i 25 milles per dia) a través de llacunes i rius.

Reproducció del manatí d'Àfrica Occidental

El període de reproducció del manatí d'Àfrica Occidental és incert i pot durar durant tot l'any, com és el cas del amazònica i els manatins americans. Es produeix un vedell de manatí cada període de reproducció. El naixement es produeix a les llacunes poc profundes.

El manatí d'Àfrica Occidental és majoritàriament solitari, amb les mares i els vedells que són la principal unitat social. Tanmateix, sovint descansaran junts en grups solts i petits de dos a sis individus.

Conservació i amenaces dels manatís d'Àfrica Occidental

En el passat, la disminució de la població de manatís d'Àfrica Occidental s'ha atribuït principalment a la caça i la captura accidental a les xarxes de pesca. Recentment, la caça continuada descontrolada i probablement insostenible es considera la principal amenaça. Malgrat la protecció legal, el manatí encara és caçat en tota la seva gamma per a carn, cuir i oli, amb arpó, parany, xarxa i esnagline.

Se sap que el manatí de l'Àfrica Occidental mor accidentalment a les xarxes de taurons, arrossegaments, xarxes i presas. De vegades també es mata a les turbines o les portes de control de les preses. Els aiguamolls costaners que són un hàbitat important per a aquest manatí ja han estat molt danyats i estan encara més greument amenaçats. El manatí d'Àfrica Occidental està considerat en perill d'extinció per la UICN.