Cactus Wren

Seleccioneu El Nom De La Mascota







 cactus_wren_on_a_saguaro_cactus

El roig de cactus és un ocell únic que es pot trobar al sud-oest Estats Units . Aquest ocell és conegut pel seu cant característic, així com pel seu hàbit de construir nius en cactus. El roig de cactus és un ocell preciós i és una atracció turística popular al sud-oest dels Estats Units.

Si alguna vegada esteu a aquesta regió del país, assegureu-vos de vigilar el roig de cactus.

Ocell estatal d'Arizona

El roig de cactus és l'ocell estatal d'Arizona i és un ocell popular en aquest estat. El roig de cactus és un ocell únic, i és diferent d'altres ocells en molts aspectes. El roig de cactus és un ocell petit i té una cua llarga. El bec del cactus és corbat i les seves potes són curtes. El roig de cactus es pot trobar al desert i viu als arbres de cactus.

Aparença

El roig de cactus és l'espècie de roig més gran dels Estats Units, normalment arriba a fer 7 i 9 polzades d'alçada. La seva cua i les ales blanques, marrons i amb barres negres, així com la seva franja d'ulls blancs sobre un cap marró, la regalen.

Tenen una envergadura d'entre 8 i 12 polzades i pesen al voltant d'1 lliura. Hi ha poca variació d'aparença entre sexes.

Els ocells joves, en canvi, tenen un to marró ratolí i un aspecte avorrit.

Habitat

El roig de cactus es troba al sud-oest i Mèxic , on viu en sòls rocosos. Els seus nius, que són una mica com un futbol de mida i forma, s'amaguen dins de plantes de cactus, com l'enorme saguaro. Recull herba gruixuda, plomes, fibres vegetals i fins i tot trossos de tela per teixir els seus nius.

Durant l'època de reproducció, el roig mascle continua treballant en un o dos nius més. Aquests nius es poden utilitzar per dissuadir que les serps de fuet s'apropin al niu real, però també s'utilitzen com a llocs de descans durant tot l'any.

De tant en tant, en aquests nius es dipositarà una segona o tercera posta d'ous. Els seus ous de color rosat estan marcats amb taques marrons carmesí i triguen 16 dies a desenvolupar-se.

Dieta

La dieta de Cactus Wrens és sempre la mateixa a l'hivern, l'estiu i la primavera. insectes com formigues, llagostas i escarabats. De tant en tant consumiran granotes i altres rèptils, fruites i llavors. Poques vegades beuen aigua però obtenen tot el que necessiten dels insectes que consumeixen.

Dades d'Interès

El roig de cactus és extremadament vigilant sobre la zona al voltant del seu lloc de nidificació. S'han observat atacant esquirols, altres ocells i fins i tot individus que s'acostaven massa als seus nius. No són tan tímids i jubilats com altres roguets, i se'ls ha vist volant a les finestres dels cotxes o cases obertes per curiositat.

Classificació científica

  • Regne: Animalia (animal)
  • Phylum: Chordata (cordats)
  • Classe: Aves (ocells)
  • Ordre: Passeriformes (ocells posats)
  • Família: Troglodytidae (roglets)
  • Gènere: Campylorhynchus
  • Espècie: C. brunneicapillus (bec corbat de capell marró)
  • Nom científic: Campylorhynchus brunneicapillus

Aprèn sobre el altres ocells estatals dels EUA