Paó Paó

  Paó Paó

Paó és el terme donat a dos espècie d'ocell que són membres de la família dels faisans. El paó de l'Índia (Pavo cristatus) és un ocell autòcton subcontinent indi i el paó verd (Pavo muticus) cria des de l'est de Birmània fins a Java. Els mascles es coneixen com a 'paons' i les femelles com a 'paons'.

El paó és l'ocell nacional de l'Índia. Els paons són coneguts per les seves magnífiques i belles mostres de plomes de cua durant el festeig.

Descripció del paó



El 'tren' brillant de Peacocks conté més de 200 plomes brillants, cadascuna decorada amb taques oculars. El paó indi mascle té una coloració iridescent de blau i verd al cap, coll i pit. Els seus llargs 'trens' no són les plomes de la cua sinó les cobertores de plomes de la cua superior allargades. El tren és de bronze i verd i té una sèrie d'ulls que són més destacats quan la cua s'aventa.

Les plomes reals de la cua dels mascles dels paons de l'Índia són curtes i de color gris i només es poden veure des del darrere quan la cua està estesa i totalment ventilada. Els mascles mostren els seus bells trens ventilats com a part del seu comportament de festeig amb els Peahens. Durant l'època de muda, els mascles perden les seves plomes de tren i les seves plomes grises són més evidents.

Les femelles no tenen els colors brillants del mascle i tenen un aspecte més apagat que és comú en moltes altres espècies d'ocells. Els paons són generalment de color marró amb les parts inferiors més clares. També els falten les cobertes llargues de la cua superior. Poden tenir una mica de color verd iridescent al coll.

Tant el mascle com la femella tenen crestes a la part superior del cap que també estan presents a les espècies de paó verd. El paó verd difereix en aparença del paó indi perquè el mascle té un plomatge verd i daurat i les seves ales són negres amb una brillantor blava.

A diferència del paó de l'Índia, els paons verds són similars als paons verds només amb cobertores de plomes de cua superiors més curtes i una mica menys iridescents en algunes parts. En els mesos en què el mascle no té tren, és difícil diferenciar femelles i mascles.

Els paons són aus grans amb mascles que mesuren fins a 2,3 metres (7,5 peus) de llargada i les femelles són més petites amb 86 centímetres (34 polzades) de llargada. La longitud de la cua del paó mascle pot ser de 4 a 5 peus.

Els paons pesen entre 9 i 13 lliures i els paons entre 6 i 9 lliures. Igual que altres membres dels gal·liformes, tant els mascles com les femelles tenen espuelas metatarsianas afilades i poderoses, també conegudes com a 'espines de puntada', que utilitzen per defensar-se dels depredadors. Les seves cames són fortes i tenen 3 dits forts mirant cap endavant i un cap enrere. Com que la seva proporció entre superfície alar i pes corporal no és gran, la majoria de les espècies són incapaces de fer vols llargs.

A part de l'indi i el paó verd, s'han desenvolupat 1 o 2 mutacions per part dels mantinguts en captivitat. Un d'ells és una espècie de paó blanc anomenada paó blanc indi. Una altra espècie que es troba a les selves tropicals de l'Àfrica Central és la Congo Paó.

Habitat

Els paons són principalment ocells terrestres que prefereixen els boscos i les terres de cultiu. També es poden trobar a matolls i selves tropicals. Molts faran el niu a terra, mentre que alguns s'allotjaran als arbres.

Dieta

Els paons són omnívors i la seva dieta consisteix en plantes i pètals de flors, llavors, formigues , tèrmits, paparres i llagostes. També menjaran rèptils petits com els joves Cobra snakes , artròpodes i amfibis.

Comportament d'aparellament dels paons i reproducció dels paons

El paó és un exemple clàssic de 'selecció sexual' que influeix en l'evolució. Els estudis demostren que els peahens prefereixen aparellar-se amb els mascles més impressionants que mostren el major nombre de taques oculars a la cua.

Els estudis han demostrat que els mascles amb les taques oculars més grans tendeixen a tenir cries més grans, més sanes i en forma que tenen més probabilitats de sobreviure, cosa que demostra que la bellesa del paó real és més que profunda de la pell. Els paons muden les plomes de la cua al voltant de l'agost i comencen a fer-les créixer.

Durant el festeig, el mascle estesa el seu tren de plomes i fa tremolar per atreure la femella. Sovint, el mascle tornarà cap a la femella receptiva, girant-se per enfrontar-se a la magnificència de la seva exhibició abans de fer uns quants passos enrere i fer una reverència. La pantalla és seguida pel mascle que vocalitza crits molt forts coneguts com a 'corbs', que són fins i tot més forts que el cant d'un gall. Si el paó està impressionat, s'unirà al seu harem de femelles, ja que com la majoria dels ocells mascles amb un plomatge molt ornamentat, el paó és polígam.

Les femelles estan ben equipades per als seus rols maternals amb la seva coloració discreta i críptica. Els mascles no juguen cap paper a l'hora de criar les cries i ser tan destacats, probablement seria un problema de camuflatge.

Els paons generalment arriben a l'edat reproductiva al voltant dels 2 anys, els paons reals al voltant dels 3 anys. Els peahens posen entre 6 i 12 ous de color marronós i brillant d'abril a setembre. Estan col·locats en un niu que ha estat esgarrapat a terra i folrat d'herba. El Peahen s'asseurà sobre els ous i els incubarà durant 28 dies.

Els préssecs neixen amb un pes de 3,6 unces (103 grams), completament plomats i poden volar en un parell de setmanes. Han d'aprendre a volar molt aviat per quedar-se amb les seves mares quan es reposen als arbres per garantir la supervivència dels depredadors. Als préssecs els ensenya com menjar i com fer una varietat de sons. Menors d'1 any d'edat, els ocells joves s'anomenen 'peachicks'. Un tren de plomes mascles no estarà present durant 3 anys i es desenvoluparà durant aquest temps. La vida útil d'un paó sa pot ser de 40 a 50 anys.

Estat de conservació dels paons

La UICN classifica el paó verd com a vulnerable a l'extinció a causa de la caça i la reducció de l'extensió i la qualitat de l'hàbitat.

Més Els ocells que comencen per P