Què són els insectívors?

Seleccioneu El Nom De La Mascota







Els insectívors són una classificació dels animals que mengen insectes . Pot semblar una classificació senzilla, però hi ha més coses del que sembla.

Els insectívors són un tipus d'animal que s'ha adaptat a menjar insectes. Això sol ser perquè viuen en un entorn on no hi ha moltes altres opcions alimentàries, però també pot ser perquè tenen una preferència pel gust o la textura dels insectes. Els insectes són rics en proteïnes i greixos, la qual cosa els converteix en una bona font de nutrició per als insectívors.

Hi ha molts tipus diferents d'insectívors i es poden trobar arreu del món.

Alguns dels tipus més comuns d'insectívors inclouen:

  • ocells
  • amfibis
  • rèptils
  • mamífers
  • aranyes

Cada tipus d'insectívor té la seva manera única de caçar i menjar insectes. Per exemple, diferents mamífers tenen hàbits alimentaris diferents. Alguns són animals que mengen insectes coneguts com a insectívors que busquen llimacs, cucs, insectes i cargols. Hi ha unes 345 espècies de mamífers que són insectívors. La majoria tenen el musell llarg, els ulls petits i les dents molt afilades.

Inclou els insectívors de mamífers Musaranyes , Talps , Eriçons i el grup Xenarthran que inclou el formiguer, la peresa i Armadillo .

Exemples d'insectívors

Aranya llop

  Aranya llop

Aranyes llop són insectívors i mengen sobretot insectes que viuen a terra i altres aranyes , tal com llagostas , formigues i escarabats. Menys comunament mengen petits rèptils i amfibis. Algunes espècies persegueixen i agafen les seves preses, mentre que altres esperen que passi i li embosquen. Gràcies a la seva excel·lent visió nocturna, cacen principalment a la foscor. Algunes aranyes llop cacen en un territori determinat i tornen a un lloc específic per alimentar-se, mentre que d'altres deambulen nòmadament sense territori ni casa.

Les aranyes llop sovint salten sobre les seves preses, la subjecten entre les cames i es giren d'esquena, atrapant les seves preses amb les seves extremitats abans de mossegar-les. S'injecten els seus verí a la seva presa, que liqua els òrgans interns de la presa.

Casa Centpeus

El Casa Centpeus (Scutigera coleoptrata) és un centpeus de color gris groguenc amb 15 parells de potes. Originària de la regió mediterrània, l'espècie s'ha estès a altres parts del món, on normalment viu a les llars humanes. El centpeus de la casa és un insectívor que mata i menja insectes.

Els centpeus domèstics s'alimenten de xinxes, tèrmits, paneroles, peixos platejats, aranyes i altres plagues domèstiques. Maten les seves preses injectant verí a través dels seus ullals i després menjant-se la presa morta.

Eriçons

Eriçons són originàries de la Gran Bretanya continental i també es troben a tot el nord i l'oest d'Europa. També es troben espècies relacionades i similars fins al nord d'Àfrica, Orient Mitjà i Àsia central. Hi ha 16 espècies d'eriçons en cinc gèneres, que es troben a parts d'Europa, Àsia, Àfrica i Nova Zelanda.

L'estimació de població d'eriçons abans de la temporada de reproducció a Gran Bretanya és d'uns 1,5 milions. Els eriçons no són exclusivament insectívors sinó que són gairebé omnívors.

Els eriçons s'alimenten d'insectes, cargols, granotes i gripaus, erugues, cucs, escarabats, serps, ous d'ocells, carronya, bolets, arrels d'herba, baies, melons i síndries. El seu menjar preferit són els llimacs i els cucs, poden menjar 40 o més llimacs en una nit.

Mico Roloway

El mico Roloway (Cercopithecus roloway) és un dels tres micos més amenaçats de Ghana a la costa oest d'Àfrica. Els micos Roloway són una espècie arbòria que es troba principalment als boscos madurs i tranquils. Malauradament, no semblen ser gaire adaptables als canvis del seu hàbitat, cosa que els fa especialment vulnerables a l'activitat humana.

Els micos Roloway són insectívors-frugívors, és a dir, mengen principalment fruita i insectes. També mengen fulles i llavors. El mico Roloway està considerat en perill d'extinció per la UICN. Els micos Roloway són presa de les àguiles falcó coronades, lleopards , ximpanzés i humans.

Musaraña elefant

  Musaraña elefant

Musaranya elefant , també anomenades musaranyanes saltadores o sengis, són petits mamífers originaris d'Àfrica, que formen part de l'ordre Macroscelidea. Les musaranyanes d'elefants actuals comprenen només una família, Macroscelididae, amb sis gèneres i 20 espècies.

El seu nom tradicional anglès comú 'musaranya elefant' prové d'una semblança percebuda entre els seus llargs nassos i la trompa d'un elefant , i la seva semblança superficial amb les musaranyanes (família Soricidae) de l'ordre Eulipotyphla. Tanmateix, l'anàlisi filogenètica va revelar que les musaranyanes d'elefants estan més estretament relacionades amb els elefants que les musaranyas.

Les musaranyanes elefants són principalment insectívors i mengen formigues, tèrmits, cucs de terra , aranyes, centpeus i milpeus. Tanmateix, de vegades també mengen fulles, fruits i llavors.

Per caçar, la musaranya elefant utilitza el seu nas juntament amb les seves potes per netejar petits camins a terra per atreure els insectes a prop. També utilitzen la seva llengua llarga i prim per ajudar-los a agafar el menjar. Si la seva presa és massa gran, fixaran la seva presa a terra amb l'avantpeu.

Les musaranyanes elefants tenen un molt bon sentit de l'olfacte i una vista i oïda excel·lents, tot això els ajuda a l'hora de caçar.

formiguer gegant

Els formiguers pertanyen a l'ordre de la 'Pilosa' que també inclou els mansos. El formiguer gegant és la més gran de les espècies de formiguer, d'aquí el seu nom. Altres espècies de formiguers inclouen el formiguer sedós (Cyclopes didactylus) i el formiguer de collar (Tamandua tetradactyla). Els formiguers gegants es poden trobar als boscos i sabanes a tota l'Amèrica Central i del Sud des de Belize fins al nord d'Argentina, però són més comuns al sud.

Els formiguers gegants són depredadors carnívors especialitzats de tèrmits i formigues . Detecten formiguers i tèrmiters amb el seu agut olfacte. Quan han localitzat la seva presa, el formiguer obre el niu amb les seves urpes enormes i afilades. A continuació, el formiguer introdueix la seva llengua molt llarga al niu i extreu els insectes que després es col·loquen al sistema digestiu.

El formiguer té enormes glàndules salivals que produeixen grans quantitats de saliva enganxosa a la llengua, cosa que permet que moltes formigues, tèrmits i els seus ous s'hi enganxin alhora. Les protuberàncies microscòpiques de les llengües ajuden encara més el procés de menjar. La seva llengua pot estendre's fins a 2 peus de llargada i es pot introduir i sortir del niu d'insectes dues vegades per segon. Es poden consumir entre 30.000 i 35.000 formigues en un dia. Els formiguers mai destrueixen completament un niu. Els insectes poden reparar els seus danys ràpidament i el formiguer és capaç de tornar al niu per alimentar-se de nou.

Els formiguers tenen molta cura per evitar les perilloses i agressives formigues soldats.

Swiftlet australià

El Swiftlet australià (Aerodramus terraereginae) és un petit ocell endèmic de Queensland, Austràlia, especialment a les regions tropicals del nord-est. Hi ha dues subespècies de l'espècie: l'A. t. chillagoensis i l'A. t. terraereginae que de vegades es consideren dues espècies separades.

Com la resta d'Aerodramus Swiftlets, aquesta espècie es col·loca sovint en el gènere: Collocalia.

L'Australian Swiftlet és un insectívor i un alimentador de vol que s'alimenta d'insectes i aranyes flotants. Normalment s'alimenta durant el dia i a menys de 30 quilòmetres de la colònia de cria, tornant a les coves de nit per dormir.

Llangardaixos

Llangardaixos són petits rèptils de l'ordre dels esquames, que comparteixen amb els serps (Ophidians). Els llangardaixos són rèptils de sang freda que tenen cues llargues i quatre potes.

Hi ha unes 2.700 espècies de llangardaixos al nostre planeta, amb només dues espècies verinoses, el llangardaix amb comptes i el monstre de Gila, (a la foto de l'esquerra), tots dos de Mèxic. No obstant això, investigacions recents han revelat que, de fet, molts llangardaixos de les famílies d'iguanians i monitors (llangardaixos) tenen glàndules productores de verí. Cap d'aquests no suposa gaire perill per als humans, ja que el seu verí s'introdueix lentament mastegant, en lloc d'injectar-se com passa amb serps verinoses .

Els llangardaixos tenen obertures per a les orelles externes i parpelles mòbils que els converteixen en criatures molt versàtils. Els llangardaixos normalment s'alimenten d'insectes, ocells o rosegadors. Algunes espècies són omnívores o herbívores. Un exemple conegut de sargantana herbívora és la iguana, que no pot digerir correctament la proteïna animal.

La majoria dels llangardaixos mengen insectes.

Peresos

  Peresos

Peresos són mamífers de mida mitjana que viuen a les selves tropicals d'Amèrica Central i del Sud. La mandra va rebre el seu nom pel seu moviment lent, no és mandrós, només és lent. La mandra és el mamífer més lent de la Terra. En total, hi ha sis espècies de mandrós.

Els mansos pertanyen a les famílies ‘Megalonychidae’ i ‘Bradypodidae’, que formen part de l’ordre ‘Pilosa’. La majoria dels científics anomenen aquestes dues famílies el subordre 'Folivora', mentre que alguns l'anomenen 'Phyllophaga'.

Els mansos són omnívors. Poden menjar insectes, sargantanes i carronya, però la seva dieta consisteix principalment en brots, brots tendres i fulles (incloses les fulles de l'arbre cecropia). Abans es pensava que menjaven majoritàriament fulles de cecropia perquè sovint s'observaven als arbres de cecropia. Resulta que també viuen en molts altres arbres, però no s'hi veuen tan fàcilment com als arbres de cecropia.

Ratpenat Canós

  Ratpenat Canós

El ratpenat canós (Lasiurus cinereus) és una espècie de ratpenat de la família dels ratpenats, Vespertilionidae. És el més estès de tots els ratpenats als Estats Units i, tot i que encara no s'ha registrat a Alaska, es creu que aquests ratpenats es troben als 50 estats. També viuen tant a Amèrica Central com a Amèrica del Sud, i són els únics ratpenats que es troben a Hawaii.

El ratpenat canós va ser descrit com una espècie nova el 1796 per Palisot de Beauvois. Pertany a l'ordre dels Chiroptera i al gènere Lasiurus.

Els ratpenats canosos en general prefereixen menjar arnes i escarabats , però també se sap que consumeixen mosquits durant els períodes de gran abundància. També menjaran petit vespes , mosques, llagostas, libèl·lules , i tèrmits. També poden alimentar-se d'herba i fulles. Els ratpenats canosos utilitzen l'ecolocalització per localitzar les seves preses i són una de les poques criatures del món que ho fan.

Mentre que el ratpenat canós prefereix els boscos i principalment els boscos de coníferes per reposar, cacen sobre zones obertes o llacs, així com les copes dels arbres, al llarg dels rierols. S'acosten a la seva presa per darrere, agafant l'abdomen i el tòrax a la boca i picant i empassant aquesta zona de l'insecte, mentre deixen caure les ales i el cap.

Granota comuna

Granotes comunes s'alimentarà de qualsevol invertebrat d'una mida adequada. Caragols, llimacs, cucs, escarabats, polls i mosques són introduïts a la boca ampla de la granota per la seva llarga llengua. Les granotes cacen/atrapen aquests animals agafant-los amb la seva llengua llarga i enganxosa. Les dietes de les granotes comuns canvien significativament al llarg de la seva vida, les granotes més velles només s'alimentaran a terra, les granotes més joves també s'alimentaran a l'aigua.

Els capgrossos són majoritàriament herbívors, s'alimenten d'algues, detritus (cossos d'organismes morts) i algunes plantes. També menjaran altres animals en petites quantitats. Les granotes comunes no s'alimenten durant tota l'època de reproducció.

Suricates

El Meerkat (suricat Suricata suricatta) també s'anomena 'Suricat'. El Meerkat és un petit membre de la família de les mangostes l'abast de la qual s'estén des del sud-oest d'Angola fins a Sud-àfrica. Un grup de suricates s'anomena 'massa', però també s'anomena 'colla' o 'clan'. Els suricates són coneguts per la seva posició vertical i el seu comportament sociable.

Els suricates són animals diürns i només s'alimenten durant el dia. Com totes les mangostes, són àgils caçadors. La seva dieta principal consisteix en insectes i sobretot escarabats, aranyes i milpeus. De vegades s'alimenten de petits vertebrats, ous i arrels.