Ocells d'estruç

Seleccioneu El Nom De La Mascota







  estruç

L'estruç (Struthio camelus - que significa 'com un camell') és l'ocell no vol més gran del món que és originari de les sabanes i les praderies de Sud-àfrica. També s'ha introduït a Austràlia. L'estruç és un membre de la família d'ocells ratites (que significa ocell no volador). És l'única espècie viva de la família: Struthionidae i un membre de l'ordre:

Struthioniformes que també inclou rheas, emús, kiwis i Casuaris que també són grans, ocells no voladors de diferents parts del món.

  • A L'estruç mascle s'anomena gall i una femella d'estruç s'anomena gallina.
  • A L'estruç nadó s'anomena pollet .
  • Un grup d'estruços s'anomena ramat .

Descripció de l'estruç

Els estruços poden créixer fins a mesurar entre 1,7 i 2,8 metres (5,5 a 9,4 peus) d'alçada i pesar entre 130 i 150 quilograms. Tot i no volar, els estruços tenen unes ales petites que estan cobertes de plomes esponjoses. Les ales són massa petites per aixecar els cossos pesats dels estruços del terra i cap a l'aire, però s'utilitzen com a timons quan l'ocell està corrent per ajudar-lo a canviar de direcció.



Els estruços tenen el coll llarg i nu, el bec pla i ample amb una punta arrodonida i els ulls grans. Tenen potes llargues, poderoses, nues i peus forts amb 2 urpes afilades a cada peu que s'utilitzen per a la defensa. Els seus enormes músculs de les cames els permeten donar una puntada potent que podria ferir greument o fins i tot matar un atacant. Tanmateix, els estruços només poden llançar cap endavant.

Els estruços contenen la seva principal musculatura als malucs i les cuixes. Les cames llargues permeten a l'estruç córrer a velocitats de més de 65 quilòmetres per hora (40 milles per hora). Un estruç mascle té un plomatge negre amb les puntes de les ales blanques, però, les femelles i els pollets tenen un plomatge marronós i més apagat que els ajuda a camuflar-se.

En condicions del desert abrasadors on les temperatures poden superar els 120 graus Fahrenheit, el cos dels estruços està ajustat per mantenir-se al voltant dels 18 graus menys. Qualsevol superior a això altera la química interna dels estruços. Per tant, l'estruç utilitza l'anatomia, la fisiologia i el comportament per mantenir-se fresc. Els estruços també tenen una visió i oïda agudes i poden sentir els depredadors des de lluny.

Hàbitat de l'estruç

Els hàbitats preferits dels estruços són la sabana, els matolls, les praderies i els semideserts. Els estruços gaudeixen de l'aigua i sovint es banyen on hi ha fonts d'aigua disponibles. També són bons nedadors.

Dieta de l'estruç

Els estruços són omnívors i mengen gairebé qualsevol cosa que puguin trobar. Mengen una varietat d'aliments, des de llavors i matèria vegetal fins a sargantanes i granotes. Els estruços no tenen dents i, per tant, sovint empassen còdols per ajudar amb la digestió de la molleta. Els aliments es recullen al cultiu i després llisquen pel coll en un bol. L'estruç té uns intestins de 14 metres de llarg perquè treu el màxim profit de les plantes dures que menja. Són capaços de quedar-se sense aigua durant diversos dies sobrevivint a la humitat de les plantes. També són capaços de fer la seva pròpia aigua internament.

  l'estruç

Comportament de l'estruç

Els estruços tenen un estil de vida nòmada i són majoritàriament diürns, actius a primera hora i a última hora del dia. Vaguen per les sabanes en grups de 50 ocells. Els mascles són territorials i defensaran el seu territori de manera agressiva.

Els estruços no enterren realment el cap a la sorra. Quan un estruç està amenaçat, s'estirarà a terra per semblar menys evident o fugir. Si és atrapat, l'estruç llançarà al seu perseguidor amb les seves poderoses potes.

Un estruç també utilitzarà la postura per intimidar un rival o un depredador amb la qual cosa s'aixecarà les plomes de les ales i xiularà fort. Els estruços estan dissenyats per a la velocitat i la majoria superaran còmodament els seus depredadors que inclouen lleons, lleopards i hienes. Els estruços són ocells molt vocals i les vocalitzacions inclouen xiular, ressonar, xiular i bufar.

Reproducció d'estruç

Durant l'època de reproducció al voltant de març/abril, els estruços mascles lluiten per harem de 2 a 7 femelles amb els quals s'aparellaran. Defensen el seu territori patrullant i exhibint i fent trucades forts. També inflen els seus colls de color rosa brillant. Els estruços participen en una forma única de cria cooperativa.

Després de l'aparellament, diverses femelles del barri dipositaran els seus ous en nius comunals a la sorra que ha excavat el mascle. Només la femella alfa treballarà amb el mascle per incubar els ous fent torns per seure al niu. Les femelles s'asseuen als ous de dia i els mascles a la nit.

Els ous d'estruç fan uns 16 centímetres de llarg, pesen 3 lliures i són brillants i de color crema. Són els ous d'ocells més grans de tots. Un cop eclosionat (al cap d'unes 6 setmanes), la cria de fins a 40 pollets formen bressols. De vegades, els estruços roben pollets d'altres ocells per afegir-los a la seva pròpia cria per fer-la més gran.

L'estruç mascle és el principal cuidador. Els petits estruços aprenen immediatament a seguir el mascle, agrupant-se al voltant dels seus peus mentre intenten seguir els passos de vegades formidables (de 3 a 5 metres de llarg) del grup. L'estruç mascle ensenya als pollets com alimentar-se i els protegeix dels depredadors i dels elements utilitzant les seves ales per protegir-los del sol calent.

Durant el seu primer any, els pollets d'estruç creixen uns 25 centímetres al mes. Els estruços maduren sexualment entre els 2 i els 4 anys, encara que les femelles maduren uns 6 mesos abans que els mascles. La vida útil d'un estruç pot ser de fins a 75 anys amb uns 50 anys típics.

Estat de conservació de l'estruç

Els estruços ho són cultivat en algunes parts d'Àfrica per les seves pells i carn. Tot i que el nombre d'estruços ha disminuït dràsticament durant els darrers 200 anys, encara es classifiquen com a 'Preocupació menor'. Hi ha al voltant de 2 milions d'estruços a tot el món.

Preguntes freqüents

  • L'estruç té l'ull més gran de qualsevol animal terrestre. El seu ull és més gran que l'ocell més petit del món, l'abella colibrí. Els seus ulls mesuren 2 polzades (5 centímetres) de diàmetre.
  • Una femella d'estruç pot pondre entre 40 i 100 ous per any, amb una mitjana d'uns 60 ous per any.
  • Per bullir suaument un ou d'estruç fresc trigaria 1 hora. Bullir dur trigaria 1,5 hores.
  • Una femella d'estruç mostra una capacitat notable per reconèixer els seus propis ous fins i tot quan es barregen amb els d'altres femelles al seu niu comunal.
  • L'estruç és incapaç de volar i no té un esternó amb quilla (estèrnum) comú a la majoria dels ocells.
  • Quan ja ha crescut, un estruç té un dels sistemes immunitaris més avançats coneguts per la humanitat.
  • Esquelets d'estruç i fòssils s'han trobat daten de més de 120 milions d'anys, el que significa que els estruços són veritables dinosaures .
  • Hi ha 3 espècies principals d'estruços de les quals només una, Struthio Camelus Domesticus (el negre africà), es troba en captivitat.
  • Un ou d'estruç equival al pes d'uns 24 ous de gallina.
  • Els estruços se senten atrets pels objectes petits i brillants i els picotegen amb curiositat.

Més Animals africans

Més Ocells que comencen per O