Ocell Ibisbill

Seleccioneu El Nom De La Mascota







Font de la imatge

L'Ibisbill pertany a l'ordre dels Charadriiformes, que inclou els xàrpols, els xatrancs, les gavines i els gavellons.

L'Ibisbill és un ocell limícola que cria al sud d'Àsia central des del Kazakhstan fins al nord-oest de la Xina i al sud fins al nord-oest de l'Índia.

No hi ha subespècies d'Ibisbills.

Utilitzeu la informació següent per obtenir més informació sobre les característiques, l'hàbitat, la dieta, el comportament i la reproducció de l'Ibisbill.

Ibisbill Característiques

Aquest distintiu limícoles de mida mitjana és fort, però també és un ocell elegant. L'Ibisbill mesura 38-41 centímetres (15-16 polzades) de llarg i pesa 270-320 grams (9,5-11 unces). Les femelles pesen una mica més que els mascles.

Aquests ocells característics tenen un plomatge gris i un ventre blanc. Les seves llargues potes són carmesí en els adults reproductors, verdes en els adults no reproductors i gris pàl·lid en els juvenils. Els ibisbills tenen potes més curtes que els seus parents familiars, les avocetes i els zancos. L'Ibisbill té tres dits que apunten cap endavant, el dit posterior està absent. Els dits exteriors i mitjans dels peus són semipallats.

L'Ibisbill té un coll llarg de color vermellós, una cara negra i una banda de pit negra. Els ocells acabats de mudar tenen la punta blanca plomes a la seva cara negra, però aquests s'esvaeixen a mesura que s'acosta l'època de reproducció. Els mascles i les femelles tenen una aparença semblant, però, els juvenils no tenen la cara negra i la banda del pit negra i el bec és de color més apagat.

El bec vermell de l'Ibisbill és únic perquè es corba cap avall per permetre a l'ocell sondar el fang i la grava dels rierols per menjar. El bec mesura entre 6 i 8 centímetres (2,5 a 3,4 polzades), els becs femenins són una mica més llargs que els mascles.

Ibisbill Habitat

L'Ibisbill prefereix els llits de rius pedregosos i les ribes de teules a les zones altes de l'Àsia Central i les valls de l'Himàlaia i l'altiplà tibetà, normalment entre 1.700 i 4.400 metres (5.600 i 14.400 peus), tot i que hi ha registres de la cria de l'Ibisbill fins a 5000 metres (11. peus).

L'Ibisbill es troba típicament a les valls fluvials de llit de teules d'entre 100 i 1.500 metres (330 a 4.900 peus) d'ample amb clapes de llim i sorra barrejades amb pedres, còdols, roques i petits blocs i molt poca vegetació. L'Ibisbill necessita viure prop d'aigua de moviment lent, preferiblement en pendents per alimentar-se.

Dieta Ibisbill

L'Ibisbill busca menjar sondejant-ne bec llarg al fang, grava de riu o sota les roques. S'alimenta d'invertebrats terrestres i aquàtics, incloses les larves de mosca de maia i la mosca de cadi que es troben sota les roques dels rierols. També menjaran peixos i insectes com Llagostes .

Comportament d'Ibisbill

Els ibisbills són ocells vocals i produeixen una crida sonora de 'klew klew'. Com la majoria ocells de ribera en vol, l'Ibisbill vola amb el coll llarg estirat i les ales arrodonides esteses cap a fora.

Els ibisbills són en general ocells solitaris, especialment durant la tardor i l'hivern, encara que alguns es poden trobar en petits grups de 5 a 8 ocells. Aquests ocells limícoles de bec llarg són força humans sense por. També són bons nedadors i tendeixen a creuar els rius nedant en comptes de volar.

Els ibisbills són ocells bastant inactius durant l'hivern, es tornen cada cop més sorollosos i més actius quan s'acosta l'època de reproducció. Les cries de l'Ibisbill i el seu comportament territorial són semblants al de les ostres.

Reproducció d'Ibisbill

Els ibisbills es reprodueixen en solitari i també se sap que són monògams, s'uneixen amb una sola parella, de vegades durant una temporada de reproducció. Durant l'època de reproducció, se sap que l'Ibisbill corre distàncies curtes mentre manté el cap cap avall, només es queda dret per mirar el seu entorn.

Els nius d'Ibisbill són depressions poc profundes del sòl situades a les ribes dels rius o a les illes i revestides de petits còdols. Al voltant de 2 o 4 ous ovalats es posen als nius a finals d'abril. Tots dos pares comparteixen els deures d'incubació. La vida útil d'un Ibisbill és d'uns 15 anys.


Estat de conservació de l'ibisbill

Els ibisbills estan classificats com a 'Preocupació Menor' per la UICN. Aquest ocell notable té un abast molt gran, amb uns 1,9 milions de milles quadrades estimades i no hi ha proves que la seva població estigui en declivi.