Esquirol

Seleccioneu El Nom De La Mascota







Font de la imatge

Chipmunks són petits rosegadors de la família dels esquirols amb un total de 25 espècies diferents (vegeu a peu de pàgina), totes part de la família científica, de la família Sciuridae. Hi ha tres gèneres en aquesta família: Tamias (est d'Amèrica del Nord), Neotamias (oest d'Amèrica del Nord) i Eutamias (Euràsia).

Els esquirols són criatures petites i animades que es troben principalment al nord i l'oest d'Amèrica amb una espècie (Tamias sibiricus d'Àsia) originària d'Euràsia. Les esquiroles es mantenen com a mascotes populars i entretingudes.

Descripció de Chipmunk

Els esquirols varien de mida i color segons l'espècie. La seva mida oscil·la entre les 7 i les 8 polzades de llargada i els 32 i els 50 grams de pes en els esquiros més petits fins a les 11 polzades de llarg i els 125 grams de pes en els esquiros més grans.

Els abrics dels esquirols varien de color marró vermellós a gris amb ratlles fosques o clares contrastades als costats de la cara i a l'esquena i la cua. Tenen pelatge blanc a la part inferior i la cua és marró, amb tons de negre variats prop de la punta. Els esquirols tenen els ulls grans i brillants i les característiques cues tupidas de 2 a 5 polzades que els han convertit en un personatge favorit dels animadors.

Els esquirols tenen orelles petites però prominents que miran cap endavant, ulls petits situats als costats del cap i un musell punxegut. Tot i que la boca d'un esquirol és petita, les seves bosses de galtes poden expandir-se fins a 3 vegades la mida del seu cap. L'esquirola cava amb les seves potes davanteres, que tenen quatre urpes afilades cadascuna. La brutícia s'empeny a la superfície i després s'emporta a les galtes dels animals.

Hàbitat Chipmunk

Les esquiroles es veuen generalment corretjant pel sotabosc d'una varietat d'entorns, des de matollars, boscos alpins fins a deserts arbustius. Els esquirols construeixen caus complexos que poden mesurar entre 3 i 4 metres de llarg. Aquests caus tenen diverses entrades, túnels i cambres per dormir que es mantenen molt nets. Les petxines i les femtes s'emmagatzemen en túnels d'escombraries. Les zones per dormir s'amplien i s'omplen de fulles triturades per fer un llit còmode. Els aliments normalment s'emmagatzemen als túnels més baixos, per mantenir-los frescos i frescos. Algunes espècies d'esquirols fan les seves cases en troncs, els arbustos són nius abandonats.

Dieta Chipmunk

Els esquiros tenen una dieta omnívora variada que consisteix principalment en fruits secs, fruites, llavors, baies, grans, ous d'ocells, granotes petites, fongs, insectes i cucs. Els aliments s'emboliquen a les seves grans bosses de galta i es transporten de nou per emmagatzemar-los als seus caus. Es recullen molts aliments i es col·loquen als seus caus a principis de tardor per emmagatzemar-los per a l'hivern.

Algunes espècies de chipmunk fabriquen molts cachets d'aliments. Aquests dos comportaments s'anomenen 'acumulació de rebost' i 'acumulació de dispersió'. Els acaparadors de rebost solen romandre als seus nius fins a la primavera. Els esquiros generalment recullen menjar a terra en zones amb sotabosc, roques i troncs, on es poden amagar dels depredadors com els falcons, les guineus, coiots , mosteles , i serps . Pujaran als arbres per recollir glans i avellanes, però no són tan àgils com els seus cosins, l'esquirol.

Els esquirols compleixen diverses funcions importants en els ecosistemes forestals. Les seves activitats, que inclouen la recol·lecció i l'acumulació de llavors d'arbres, tenen un paper crucial en l'establiment de plàntules. Els esquirols també tenen un paper important com a presa de diversos mamífers i ocells depredadors, però també són depredadors oportunistes, especialment pel que fa als ous i cries d'ocells.

Se sap que les esquiroles que resideixen a les zones urbanes prenen lliuraments dels humans, però, el menjar humà no s'emmagatzema, només es gaudeix com a novetat.

Comportament de Chipmunk

Els esquirols són molt vius i molt ràpids. Tenen un xip semblant a un ocell que s'utilitza quan es detecta un perill o com a crida d'aparellament per a les esquiroles femelles. Altres comunicacions inclouen gestos com moure la cua que els permeten comunicar-se eficaçment amb altres de la seva espècie. Les esquiroles ho són animals solitaris i el mascle i la femella no s'aparellen fins a l'època de reproducció. Tot i que els esquirols hibernen des de finals de tardor fins a principis de primavera, no emmagatzemen greix, sinó que roseguen lentament els seus subministraments durant tot l'hivern, despertant-se cada 2 setmanes aproximadament per menjar.

Reproducció de Chipmunk

L'època de cria de les esquiroles es produeix a principis de primavera i després de nou a principis d'estiu. Les camades de 4 a 5 cries es produeixen després d'un període de gestació de 30 dies. Els esquiros occidentals només es reprodueixen un cop l'any. Les cries neixen en caus on romanen unes 6 setmanes. A les dues setmanes de sortir dels seus caus s'independitzen i comencen a reunir les seves pròpies reserves d'aliments per a l'hivern que ve. Els esquirols són animals socials, i tant el mascle com la femella crien les seves cries. Els esquirols tenen una vida salvatge de 2 a 7 anys.

Estat de conservació de les esquiroles

Tot i que els esquiros són vulnerables a la fragmentació del bosc, actualment no estan amenaçats. Tanmateix, l'esquirola de Palmers (Tamias palmeri) es considera una espècie vulnerable.

Espècie Chipmunk

Tamias senex Tamias alpina Tamias alpinus Tamias Bullers Tamias bulleri Tamias bulleri Tamias obscurus Tamias obscurus Tamias dorsalis Tamias dorsalis Tamias quadrivittatus Tamias quadrivittatus Tamias durangae Tamias durangae Tamias durangae Tamias striedus cines Tamias striredeasts Tamias striedeasts Tamias striedeasts Tamias striedus Tamias minimus Lodgepole Chipmunk Tamias speciosus Long-eared Chipmunk Tamias quadrimaculatus Merriams Chipmunk Tamias merriami Palmers Chipmunk Tamias palmeri Panamint Chipmunk Tamias panamintinus Red-tailed Chipmunk Tamias ruficaudus Siberian Chipmunk Tamias sibiricus Siskiyou Chipmunk Tamias siskiyou Sonoma Chipmunk Tamias sonomae Townsends Chipmunk Tamias townsendii Uinta Chipmunk Tamias umbrinus Tamias ochrogenys de galtes grogues Tamias amoenus Tamias de pi groc