Curruca aquàtica

Font de la imatge

El Curruca aquàtica (Acrocephalus paludicola) és una curruca del Vell Món que cria a l'est temperat d'Europa i a l'oest d'Àsia. Té una població estimada de 15.000 parelles. La curruca aquàtica és una curruca de mida mitjana i és un ocell esvelt amb plomatge de color sorrenc amb vetes negres fines variables. Altres característiques identificatives són una corona de color sorra i una cua d'aspecte punxegut.

Tant els mascles com les femelles són semblants en aparença, i els joves no tenen ratlles al pit i als flancs.



 Ocell aquàtic
Ocell aquàtic

Com la majoria de curruques, és insectívor, però, menjarà altres aliments petits com ara baies. La curruca aquàtica és un ocell migratori i passa els hiverns freds a l'Àfrica occidental. Després de molts anys d'incertesa, finalment es van descobrir les zones d'hivernada de bona part de la població europea al Santuari Nacional d'Aus de Djoudj, Senegal, amb entre 5 i 10.000 aus presents en aquest únic lloc. La ruta de migració sud-oest de Aquatic Warblers significa que és regular en el pas fins a l'oest fins a Gran Bretanya.

Aquest petit ocell passeriforme és una espècie que es troba als llits humits de juncs amb vegetació de menys de 30 centímetres. El drenatge ha fet que aquesta espècie hagi disminuït i la seva fortalesa és ara la regió de Polesie al sud de Bielorússia, on es reprodueix el 70% de la població mundial.

Després de l'aparellament i la gestació, es posen de 3 a 5 ous en un niu en vegetació baixa. La curruca aquàtica és molt promiscua, amb la majoria de mascles i femelles que tenen descendència amb múltiples parelles. Els ous de la curruca aquàtica són marrons i densament tacats amb un gris groguenc.

La cançó Aquatic Warblers és un ja-ja-ja ràpid i xerrant, puntejat amb xiulets típicament acrocefalínics.

L'estat actual de les parrulines aquàtiques és que està inclosa a la Llista Vermella d'ocells preocupats per la conservació. Protegit per la Llei de vida silvestre i camp de 1981, l'annex I de la Directiva d'ocells de la CE i l'apèndix II del Conveni de Berna.

Consulteu-ne més animals que comencen per la lletra A